Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan johtopaikan hakijat karsittu kuuteen

Kokoomus saattaa menettää maankäytön avainviran

Kaupunki
 

Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtajan viran hakijajoukko on karsittu kuuteen.

Vantaan johtavien poliitikkojen haastatteluihin ensi perjantaiksi on kutsuttu Vantaan kaupungin omista hakijoista rakennusvalvontajohtaja Pekka Virkamäki, kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä kaupungininsinööri Henry Westlin.

Näiden lisäksi haastattelukutsun ovat saaneet Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Hannu Penttilä, rakennusyhtiö Skanskan hankekehitysjohtaja, diplomi-insinööri Antti Tuomainen sekä Aalto-yliopistokiinteistöjen entinen toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Kari Kontturi.

Virka tuli avoimeksi, kun sen edellinen haltija Juha-Veikko Nikulainen (kok) siirtyi uuden asuntokiinteistörahaston palvelukseen.

Apulaiskaupunginjohtajan paikkaa on tähän mennessä pidetty kokoomuksen virkana, mutta valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) torjuu tämän.

"Ei maankäytön johtovirka ole läänitetty kokoomukselle", hän sanoo.

Lindtmanin mukaan demariryhmän ensisijainen tavoite on saada avainvirkaan pätevä ihminen.

Lindtman ei alleviivaa haasteltavien ainoan julkidemarin eli Hannu Penttilän työuraa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana. Penttilä hävisi jatkopestinsä pääkaupungissa vihreiden Anni Sinnemäelle viime vuonna.

Ennen kokoomuslaista Nikulaista maankäytön johtajan pesti oli demarien hallussa.

Muista viranhakijoista Pekka Virkamäki on ollut mukana kokoomuksen toiminnassa. Sen sijaan esimerkiksi Antti Tuomainen on sitoutumaton.

Antti Tuomaisen pisteitä nostaa, että hänellä on kokemusta sekä yksityisestä rakennustoiminnasta että kuntien toiminnasta.

Tuomainen ja Virkamäki ovat vantaalaisia, muut haastateltavat helsinkiläisiä.

Pätevyyden vaatimukseen vetoavat myös muiden ryhmien edustajat. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pietari Jääskeläinen (ps) ja vihreiden ryhmänjohtaja Annina Kostilainen sanovat, että heidän ryhmissään valinta on täysin auki.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) asettelee sanansa varovaisesti, ja korostaa hänkin pätevän ihmisen löytämistä.

"Mutta tarvitaan myös henkilö, jolla on selkeä visio Vantaan kehittämisestä. On mielenkiintoista nähdä, miten haastateltavat vastaavat heille annettuun ennakkotehtävään."

Haastattelujen jälkeen valintatoimikunta lähettänee 2-3 hakijaa jatkotesteihin. Maankäytön, rakentamisen ja ympäristötoimialan apulaiskaupunginjohtajan nimi on selvillä kesäkuussa.

Apulaiskaupunginjohtajaksi haki 14 henkilöä.

OIKAISU 7.5.2015 Uutisessa kerrotaan,että Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi hakeneista kuusi on kutsuttu haastatteluihin. Haastattelukutsun on saanut myös seitsemäs, Espoon palveluliiketoimialan johtaja Mauri Suuperko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat