Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasataman uusi bussiasema lyhentää Vantaan bussilinjoja

Kaupunki
 

Osa Itä-Vantaalta Helsinkiin kulkevista seutulinjoista saattaa lähivuosina suunnata Rautatientorin sijasta Kalasataman metroasemalle.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on saanut valmiiksi idealuonnoksen niistä bussilinjoista, joiden reitti lyhenisi, kun Kalasataman uusi bussiterminaali otetaan käyttöön vuoden 2018 jälkeen.

Luonnosta tarvitaan bussikentän tarkempaa mitoitusta ja suunnittelua varten. Bussiterminaalia rakennetaan samaan aikaan kuin Kalasataman keskusta.

HSL:n hallitukselle esitellyssä luonnoksessa Itä-Vantaalta Lahdenväylää kulkevat bussit 722, 724, 731, 738 ja 739 ajaisivat Kalasatamaan.

Vastaavasti Helsingin sisäiset poikittaisbussilinjat 50 ja 59 saisivat uuden päätepysäkin Kalastamasta. Nyt ne ajavat Herttoniemeen asti.

HSL:n ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi perustelee luonnosta sillä, että itävantaalaiset bussilinjat tulevat alueilta, joiden asukkaiden ensisijainen joukkoliikenneyhteys Helsingin keskustaan on juna.

"Kalasatamasta bussimatkustajat pääsevät keskustaan metrolla. Jos Pisararata aikanaan toteutuu, junalla pääsee sujuvasti myös Hakaniemeen", Kuukankorpi sanoo.

Päätökset linjastomuutoksesta tehdään sitten, kun HSL on saanut kokemuksia Vantaan ensi kesän linjastouudistuksesta. Kehäradan liikenteen vuoksi kaikkien Vantaan bussilinjojen numerointi muuttuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat