Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus lievensi rattijuopon tuomiota

Kaupunki
 

Helsingin hovioikeus lievensi tiistaina matkustajan kuoleman aiheuttaneen rattijuopon ehdottoman vankeustuomion ehdolliseksi.

Nuori mies oli aiheuttanut yhden henkilön kuoleman ja kahden loukkaantumisen heinäkuussa 2013.

Tuolloin 18-vuotias mies oli lähtenyt hetken mielijohteesta liikenteeseen henkilöautolla aamuyöllä kello viiden aikaan, vaikka hänellä oli veressä 1,4 promillea alkoholia eikä hän ollut käynyt vielä autokoulua loppuun asti. Kyydissä oli kolme muuta päihtynyttä nuorta miestä.

Mies ehti ajaa noin kuusi kilometriä Järvenpään keskustasta kohti Tuusulaa Paijalantielle, kun hän menetti auton hallinnan ja suistui tieltä. Hän oli ajanut ylinopeutta. Yksi matkustajista kuoli ja kaksi loukkaantui.

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime joulukuussa puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen ja vaati rangaistuksen alentamista.

Hovioikeus lievensi tiistaina rangaistusta miehen toivomalla tavalla vastoin syyttäjän kantaa.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden aiemmin määräämää puolentoista vuoden vankeustuomiota oikean pituisena, mutta muutti vankeustuomion ehdolliseksi, koska syytetty on nuori eikä ollut syyllistynyt aiemmin rikoksiin.

Hovioikeus piti pelkkää ehdollista vankeustuomiota liian lievänä ja tuomitsi miehelle myös 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat