Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivi Lipponen jättää politiikan

Sdp pettyi: "Ei olisi varaa päästää ammattimaista poliitikkoa pois"

Kaupunki
 

Huhtikuun eduskuntavaaleissa rannalle jäänyt Päivi Lipponen (sd) vetäytyy politiikasta.

HS:n tietojen mukaan Lipponen, 47, on pyytänyt eroa Helsingin kaupunginvaltuustosta. Helsingin kaupungin kirjaamosta kerrotaan, että eropyyntö on saapunut heille tiistaina 5. toukokuuta.

"Tämä on todella harmillista. Meillä ei olisi varaa päästää yhtään ammattimaista poliitikkoa pois, mutta ymmärrän hänen ratkaisunsa", sanoo Sdp:n valtuustoryhmää johtava Osku Pajamäki.

Pajamäki sanoi, että Lipposen ratkaisu tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Lipponen kertoi eroaikeistaan demariryhmälle tiistaina.

Pajamäki ei suostunut avaamaan eron syitä yhtään enempää.

"Päivi saa itse kommentoida, jos haluaa."

Lipponen vahvisti eronsa HS:lle myös itse. Hän ei halunnut kuitenkaan kommentoida asiaa mitenkään. Lipposen tilalle kaupunginvaltuustoon nousee Tomi Sevander (sd). Helsingin kaupunginvaltuuston pitää vielä myöntää ero Lipposelle.

Kuntalain mukaan luottamushenkilölle voidaan myöntää ero "pätevästä syystä". Laki ei kuitenkaan määrittele, mikä tällainen syy voisi olla.

"Selvästi yleisin tapaus on, että valtuutettu muuttaa toiselle paikkakunnalle. Silloin hän ei ole enää vaalikelpoinen sillä alueella, josta hänet on valittu", sanoo Helsingin kaupunginlakimies Sami Sarvilinna. "Jos siitä ei ole kyse, niin arvio pätevästä syystä jää kaupunginvaltuustolle. Se voi viime kädessä äänestää asiasta."

Lipponen on yksi Helsingin Sdp:n kokeneimmista kaupunginvaltuutetuista. Hän on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 saakka. Vuodet 2007–2015 Lipponen toimi myös kansanedustajana.

Hän pyrki eduskuntaan myös sunnuntaina 19. huhtikuuta järjestetyissä vaaleissa. Lipposen äänimäärä jäi kuitenkin kauas kansanedustajan paikasta. Hän keräsi hieman yli 2 650 ääntä eli vajaat parituhatta vähemmän kuin vuoden 2011 vaaleissa. Hän oli vaaleissa Sdp:n seitsemänneksi suosituin poliitikko. Puolue sai Helsingistä neljän kansanedustajaa.

Lipponen avioitui vuonna 1998 Suomen entisen pääministerin ja Sdp:n puheenjohtajan Paavo Lipposen kanssa. Heillä on kaksi lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat