Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin yhteislauluja Tukholman hengessä

Linnanmäki aloittaa yhteislauluillat toukokuussa

Kaupunki
 
Linnanmäki

Valtaako Tukholman Skansenilta tuttu yhteislauluhurmos Helsingin, se nähdään kevään edetessä. Helsinkiläisessä yhteislauluperinteessä avautuu uusi käänne, kun huvipuisto Linnanmäki aloittaa yhteislauluillat toukokuun puolivälissä.

Linnanmäen Estradilla lauluiltoja vetävät muiden muassa viihdemusiikin taitajat Johanna Debreczeni, Kaija Lustila ja Mikael Konttinen. Myös Kari Vepsä, Mikko Alatalo ja Teemu Harjukari on värvätty mukaan.

Vaikka vetäjäporukka on nimekäs, ideana on, että he nimenomaan laulattavat ihmisiä. Linnanmäki on myös varmistanut, että laulujen sanat ovat ihmisten hallussa.

"Meillä on juuri valmistunut oma lauluvihkonen, johon on otettu mukaan kaikille tuttuja suomalaisia ikivihreitä", sanoo ohjelmasta vastaava projektipäällikkö Vilma Parkkonen.

Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton (Sulasol) toiminnanjohtaja Virpi Häyrinen arvioi, että Linnanmäki on ajan hermolla. Häyrisellä on sellainen hytinä, että yhteislauluperinteessä on menossa hienoinen nousukausi.

"Ratkaiseva käänne meidän toiminnassamme ovat olleet Musiikkitalon talvilaulut. Ne ovat osoittautuneet sellaiseksi menestykseksi, että ihmisiä tulee ovista ja ikkunoista", Häyrinen kertoo.

Häyristä jännittääkin, miten paljon ihmisiä tänä kesänä tulee Soutustadionin yhteislaulutilaisuuksiin. Kesäkauden yhteislauluja Sulasol on järjestänyt 1930-luvulta lähtien.

Linnanmäellä on ollut satunnaisia yhteislaulutilaisuuksia, mutta mitään sellaista perinnettä kuin Tukholman legendaarinen Allsång på Skansen ei ole syntynyt. Tällä kertaa lähtökohdat ovat hieman toisenlaiset kuin aiemmissa yrityksissä, sillä uudehko ulkoilmalava, Estradi tarjoaa asianmukaisen paikan laulattamiselle.

"Linnanmäellä oli joitakin vuosia sitten yhteislauluohjelma Yleisradion kanssa. Se oli yhden kesän kokeilu, joka ei oikein lähtenyt lentoon. Ohjelmalavaa ei ollut, joten puitteet eivät olleet valmiit", Parkkonen sanoo.

Korjaus Harjukarin nimi oikeaan muotoon 7.5. kello 14.03.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat