Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhopolttoja, poliisisurmat ja ilmatilan sulkeminen – myös nämä tapaukset selvisivät

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
HS Arkisto
Vuonna 1997 Steen Christensen surmasi kaksi poliisia Tehtaankadulle.
Vuonna 1997 Steen Christensen surmasi kaksi poliisia Tehtaankadulle. Kuva: HS Arkisto

Vuonna 1977

Nuori palosyyntutkija Juha Rautaheimo oli ensimmäisenä paikalla, kun sosialistilehti Tiedonantajaa painanut painotalo Kursiivi paloi Lauttasaaressa. Tuhopoltosta tuomittiin myöhemmin uusnatsi Pekka Siitoin.

Vuonna 1983

Kuka sytyttää tulipaloja? Rautaheimo tutki asiaa alipäällystökurssinsa lopputyönä 1983. Tuloksena syntyi yksi ensimmäisistä tuhopolttajien profilioinneista. Nykyään tiedetään, että kyseessä on erityisesti miesten rikos.

Vuonna 1997

Kun tanskalainen ryöstäjä Steen Christensen oli surmannut kaksi poliisia Tehtaankadulle, alkoi silloin vielä nimettömän surmaajan etsintä. Juha Rautaheimo otti vastaan poliisille tulvineet järkyttyneiden kansalaisten yleisövihjeet – myös sen ratkaisevan, jonka perusteella Christensen löydettiin Hämeenlinnasta.

Vuonna 2009

Teollisuussuvun perijättären sieppaus löi Suomen ällikällä. Hämmästyttävässä rikostutkinnassa muun muassa suljettiin toviksi ilmatila ja lainattiin Puolustusvoimien lennokkikalustoa. Tutkintaa johti Juha Rautaheimo.

Vuonna 2012

Kokenut syyttäjä Eija Velitski sai toukokuun sunnuntaina puhelun Rautaheimolta. Kahdeksanvuotias tyttö oli kuollut. Syyttäjä sanoi myöhemmin, että tiesi heti Rautaheimon äänen kuullessaan, että tapaus on poikkeuksellinen.

 

Lisää rikostapauksia ja vanhoja rikosuutisia osoitteessa HS.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat