Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimastadion sai uuden kahvilan ja lokkivahdeiksi haukkapariskunnan

Uusi kahvila aikoo ottaa myyntiin heinäsirkka- patukoita, jos EU antaa myyntiluvan

Kaupunki
 
Katarina Sällylä Hs
Helsingin Uimastadionin kioski- ja kahvilayrittäjä Antti Reen esittelee maahantuomaansa pussiteetä. Hän pitää kummallisena sitä, että suomalaiset juovat kotona parempaa teetä kuin kahviloissa. "Kahvila on meille eräänlainen ihmislaboratorio, jossa maistatamme maahantuomiamme tuotteita", Reen kertoo.
Helsingin Uimastadionin kioski- ja kahvilayrittäjä Antti Reen esittelee maahantuomaansa pussiteetä. Hän pitää kummallisena sitä, että suomalaiset juovat kotona parempaa teetä kuin kahviloissa. "Kahvila on meille eräänlainen ihmislaboratorio, jossa maistatamme maahantuomiamme tuotteita", Reen kertoo. Kuva: Katarina Sällylä Hs

Kanahaukan kirkuna kuuluu Uimastadionin portille.

"Lokkiverkkoa ei tarvitse tänä vuonna laittaa", lupaa Uimastadionin kesäesimies Sari Tamminen.

Stadikalle kotiutunut haukkapariskunta Helmi ja Heikki pitää lokit loitolla, Tamminen uskoo.

Kanahaukat eivät ole sunnuntaina kesäkautensa avaavan Uimastadionin ainoa uutuus. Portin pielessä sijaitseva kioski on saanut uuden yrittäjän.

Hodarien tilalla on esimerkiksi kasvissipsejä, kotimaisista marjoista tehtyjä smoothieita ja mate-juomaa. Ensi vuonna myynnissä on myös hyönteispatukoita, mikäli EU sallii niiden myynnin.

Uima-altaan vesi höyryää kirpeässä kevätsäässä 27-asteisena. Sen läheisyydessä aukeaa toukokuun lopussa uusittu allaskahvila. Nurkkaan tulee vip-alue, jonka voi vuokrata porealtaineen oman porukan käyttöön. Kahvila taas tarjoilee muun muassa terveellistä aamiaista: puuroa, jogurttia pellavansiemenrouheella ja ulkokananmunia lähitiloilta.

"Kahvila on kesä-, heinä- ja elokuussa auki joka päivä, satoi tai paistoi", lupaa Antti Reen kioskia ja kahvilaa pyörittävästä Fresh Stopista.

Luvassa on myös erikoiskahveja ja laadukasta pussiteetä. Reen pitää kummallisena sitä, että suomalaiset juovat kotona parempaa teetä kuin kahviloissa.

Reen, Juho Ryynänen ja Eero Ikäheimonen ovat koulukavereita, joiden yritys on viimeiset puolitoista vuotta pitänyt kahvilaa Kisahallilla. He tuovat itse maahan "uusia ja yllättäviä" elintarvikkeita, joiden tuotantotapoihin ovat käyneet tutustumassa paikan päällä.

"Kahvila on meille eräänlainen ihmislaboratorio, jossa maistatamme maahantuomiamme tuotteita ja katsomme, mitä ihmiset niistä pitävät ennen kuin tarjoamme niitä muualle myyntiin", Reen kertoo.

Pystyykö hyönteispatukka kilpailemaan hinnallaan esimerkiksi lihapiirakan kanssa? Patukan hinta tulee asettumaan viiden euron tuntumaan. Reenin mukaan tuotteet myydään Uimastadionilla edullisemmin kuin kaupoissa. "Koska meillä on maahantuonti, voimme myydä halvemmalla."

Tarkoitus on suosia kotimaisia raaka-aineita.

Reen on ulkomailla messuja kiertäessään huomannut, että suomalaiset raaka-aineet kuten koivunmahla tuotteistetaan muualla ja myydään valmiina tuotteina takaisin Suomeen.

"Me emme pidä lisätystä sokerista. Haluamme tarjota terveellistä ja maukasta ruokaa", Reen kiteyttää ruuasta ja liikunnasta kiinnostuneiden yrittäjien ruokafilosofian.

Miltä sitten maistuu heinäsirkkapatukka?

"Maku on vähän pähkinäinen", sanoo Juho Ryynänen. Sitä on vaikea kuvailla.

Heinäsirkkapatukat ovat jauhettua hyönteisproteiinia.

"Patukasta ei törrötä jalkoja", Eero Ikäheimonen lupaa.

Tuula Toivio HS
Taka-Töölö

Katarina Sällylä Hs
Uimastadionin portin pielessä sijaitseva kioski on uudistettu. Hodarien sijaan kioskista voi ostaa esimerkiksi mate-juomaa.
Uimastadionin portin pielessä sijaitseva kioski on uudistettu. Hodarien sijaan kioskista voi ostaa esimerkiksi mate-juomaa.
Katarina Sällylä Hs
Kahvilapäällikkö Mervi Mehtälän ja Fresh Stopin osakkaat Juho Ryynäsen, Antti Reenin ja Eero Ikäheimosen voi bongata kesällä Uimastadionilla.
Kahvilapäällikkö Mervi Mehtälän ja Fresh Stopin osakkaat Juho Ryynäsen, Antti Reenin ja Eero Ikäheimosen voi bongata kesällä Uimastadionilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat