Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia asuntoja on myymättä liki 3 000

Asuntokauppa käy ennätysvauhtia Vantaalla ja erityisesti Kivistön messualueen lähistöllä

Kaupunki
 

Myymättömien vapaarahoitteisten asuntojen varasto on kasvanut liki 3 000:een pääkaupunkiseudulla. Siitäkin huolimatta, että uusien asuntojen kauppa on käynyt hyvin viimeisen puolen vuoden aikana huonosta taloustilanteesta huolimatta.

Valmiita myymättömiä asuntoja on vajaa 900 eli kaksinkertainen määrä kymmenen vuoden keskiarvoon verrattuna. Tyhjillään on jopa 80 valmista uutta hitas-asuntoa, käy ilmi Rakennuslehden teettämästä selvityksestä.

Suureksi paisunut myymättömien asuntojen varasto merkitsee sitä, että rakennusliikkeet ovat vähentäneet asuintalojen aloituksia pääkaupunkiseudulla.

Ennakkomarkkinoinnissa on paljon eli runsaat 1 500 asuntoa, jotka odottavat aloittamispäätöstä. Luku on noin kolme neljännestä enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia asuntokauppoja tehtiin neljännes enemmän kuin viimeisenä kymmenenä vuonna on keskimäärin tehty. Pääkaupunkiseudulla tehdään tällä vauhdilla yli 3 300 kauppaa vuodessa, arvioidaan STH-Groupin selvityksessä.

Vuosituhannen ennätysvauhtiin on päässyt Vantaa. Kauppojen määrä kasvoi vuodessa peräti 45 prosenttia. Erityisesti Kivistön asuntomessualueen ympäristössä on kauppa käynyt hyvin. Kiivas tahti merkitsee sitä, että rakennusliikkeillä riittää myytävää Vantaalla vain seitsemäksi kuukaudeksi. Myös Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen kauppa vilkastui puolessa vuodessa lähes kolmanneksella.

Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen neliöhinta kallistui kuusi prosenttia ja oli keskimäärin 6 648 euroa. Espoossa nousu oli 5,2 prosenttia ja keskimääräinen neliöhinta 5 290 euroa, Vantaalla hinta laski hieman ja oli 4 274 euroa neliöltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat