Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiseksi uudistuu Koskela

Kaupunki
 

Helsingin virkamiehet miettivät, mitä tehdään vanhoille sairaala-alueille, jotka tyhjenevät osittain tai kokonaan lähivuosina.

Sosiaali- ja terveysvirasto arvioi parhaillaan esimerkiksi sitä, minne sijoitetaan monipuolisia palvelukeskuksia ikääntyneille ja mille muille palveluille tarvitaan tilaa.

Paljon taloja ja tiloja jää kuitenkin tyhjilleen. Kaupunkisuunnitteluviraston tiimi hahmottelee, miten sairaala-alueet ja lähiympäristö uudistuvat tulevaisuudessa.

Koskela Suunnittelu on pisimmillään projektipäällikkö Antti Varkemaan mukaan Koskelassa. Ensi syksynä julkistetaan kaavaratkaisu, jossa täydennysrakentamista eli asuinkerrostaloja sijoitetaan katujen reunoille. Osa niistä voitaisiin ehkä rakentaa puusta.

Maria Asuntojen kaavoittaminen vilkasliikenteisen ja meluisan Mechelininkadun varrelle on vaikeaa. Sosiaali- ja terveysvirasto haluaisi Marian alueelle monipuolisen palvelukeskuksen eteläisten kaupunginosien vanhuksille ja muistisairaille. Liikenneväylien varrella oleviin rakennuksiin on kaavailtu myös toimitiloja.

Ratkaisuja on tulossa vasta ensi vuoden puolella, Varkemaa arvioi.

Herttoniemi Sairaalan osastoja on siirtynyt jo Malmille. Loput siirtynevät pois vuoteen 2020 mennessä. Alueen rakennukset eivät ole Varkemaan mukaan arvokkaita, ja siksi niiden purkamistakin harkitaan. Alueelle voisi tulla asuntoja noin 500 asukkaalle. Syksyllä julkistetaan muutama vaihtoehtoinen suunnitelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat