Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdistykset tarjoavat apua nuorille yrittäjille

Kaupunki
 

Nuoria yrittäjiä opastaa esimerkiksi 4H, joka järjestää nuorille yrityskursseja. Niillä neuvotaan nuoria perustamaan yrityksiä harrastepohjalta.

"Moni 18-vuotias ei aina edes voi saada töitä, jolloin se [yrittäjyys] voi tuntua hyvältä vaihtoehdolta", sanoo kehityspäällikkö Juha Ruuska 4H-liitto ry:stä.

Noin 600–700 4H-yrittäjää aloittaa vuosittain. Heistä valtaosa on 15–16-vuotiaita. Nuorten perustamien yritysten liikevaihto on keskimäärin 800 euroa vuodessa. He esimerkiksi leikkaavat nurmikoita, siivoavat tai pitävät kahvilaa.

"Pääkaupunkiseudulla heitä on useita kymmeniä. Monet yrittävät kesällä, mikä on luonteva aika, kun ei koulu paina."

Nuorten yrittäjähenkisyys on pantu merkille myös Nuori Yrittäjyys ry:ssä.

Yhdistys tarjoaa 9.-luokkalaisille sekä lukiossa ja ammattiin opiskeleville Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa osana oppilaitosten opetusta. Ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva miniyritys.

Vuosi sitten ohjelmaan osallistui valtakunnallisesti yli 4 000 nuorta, joista viitisensataa perusti myöhemmin oman yrityksensä.

"Tänä vuonna nuoria on mukana 4 500, ja arvioin, että heistä noin 12 prosenttia jatkaa yrittäjinä", sanoo toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

"Nuorten kekseliäisyys ja omatoimisuus ovat vahvasti kasvussa. Nyt tarvitaan toimia, jotka tukisivat yrittäjäksi ryhtymistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat