Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhankaupunginkosken padon purkamisesitykseen aikalisä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Vanhakaupunki. Helsingin Vanhankaupunginkosken länsihaaran sulkevan padon purkamisehdotukseen otettiin maanantaina aikalisä. Asia päätettiin kaupunginhallituksen kokouksessa palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Päätös oli yksimielinen.

Padon purkamisesta halutaan lisäselvityksiä. Ennen päätöstä suuntaan tai toiseen pitää selvittää esimerkiksi se, millaisia vaikutuksia padon purkamisella olisi joen kalastoon ja vuollejokisimpukoihin. Lähempää tarkastelua kaupunginhallituksen mielestä kaipaa myös se, voidaanko Pikkukosken uimapaikka suojella luonnonmukaisella pohjapadolla.

Selvitettävää on myös hankkeen kustannuksissa sekä siinä, millaisia juridisia edellytyksiä rakennussuojelupäätöksen purkamisella on.

Kaupunginhallituksen mukaan tietoa tarvitaan siitäkin, millainen rahasumma vaaditaan, jos pato säilytetään ja sitä peruskorjataan tulevaisuudessa.

Padon purkamisesta on väännetty siitä lähtien kättä, kun näyttelijä ja kala-aktiivi Jasper Pääkkönen toi ajatuksen esiin HS:n haastattelussa viime vuoden syyskuussa. Lokakuussa kaupunginvaltuutettu Jukka Relander (vihr) teki asiasta valtuustoaloitteen, jonka allekirjoitti 49 valtuutettua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat