Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki haluaa säilyttää ilmaiset metroliput lastenvaunujen kanssa liikkuville

Kaupunki
 

Helsinki haluaa, että lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavat voivat matkustaa metrossa ja raitiovaunuissa ilman lippua myös jatkossa.

Helsingin kaupunginhallituksen mielestä lastenvaunujen ja pyörätuolien kanssa kulkevien pitäisi voida käyttää joukkoliikennettä maksutta kaikissa liikennevälineissä.

Lastenrattaita koskeva näkemys kirjattiin Helsingin kannaksi äänestyksen jälkeen. Sitä kannattivat kaikki muut kaupunginhallituksen jäsenet paitsi puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) ja kokoomuksen valtuustoryhmää johtava Lasse Männistö (kok).

"Tässä tilanteessa ei ole mitään perustetta poistaa maksuttomuutta pienten lasten tai pyörätuolien kanssa liikkuvilta. Meidän pitäisi helpottaa näiden ihmisten joukkoliikenteen käyttöä, ei heikentää sitä", sanoi vihreiden valtuustoryhmän johtaja Emma Kari.

Sdp:n Pilvi Torstin mielestä Helsingin linjassa on kyse ennen kaikkea siitä, että Helsinki haluaa viestittää ajavansa vahvaa joukkoliikennettä kaikille ryhmille.Kaupunginhallitusta johtavan Rauhamäen mielestä lastenvaunuja koskeva linjaus ei ollut oikea."Niukat tuet pitäisi kohdentaa jatkossa tarveharkintaisemmin."Hyvänä esimerkkinä tällaisesta tarveharkinnasta hän piti esimerkiksi sokeille ja pyörätuoleilla liikkuville myönnettyjä tukia.

Päätös lippujen hinnasta ei kuulu Helsingille vaan Helsingin seudun liikenteelle (HSL). Helsingin kaupunginhallituksen näkemys olikin vain lausunto HSL:lle.

Myös Vantaan kaupunginhallitus käsitteli lausuntoaan maanantaina, mutta se päätti jättää asian vielä pöydälle.

HSL ehdotti tammikuussa, etteivät lastenvaunujen kanssa matkustavat saisi enää ilmaislippua metroissa ja raitiovaunuissa. HSL:n mielestä liputta kulkemiseen ei ole perusteita, koska lapsen kanssa kulkeva aikuinen pystyy helposti leimaamaan lippunsa automaateissa. HSL esitti, että etu säilyisi turvallisuussyistä edelleen busseissa.

HSL ehdotti tuolloin myös niin sanotun seniorilipun perustamista 70 vuotta täyttäneille. Se puolittaisi 70-vuotiaiden lippujen hinnat kello 9–14.

Helsingin kaupunginhallitus toivoi äänestyksen jälkeen maanantaina, että myös peruskouluikäiset saisivat käyttää joukkoliikennettä ilmaiseksi koulua varten tehtävillä matkoilla kello 9–15. Ainoastaan Rauhamäki vastusti tätä linjausta.

HSL:n alueen joukkoliikennettä tuetaan voimakkaasti verovaroin.

Esimerkiksi Helsingissä 30 päivän lippua tuettiin noin 80 eurolla. Vuoden 2013 tietojen perusteella Helsingin sisäinen 30 päivän lippu maksoi helsinkiläiselle hieman alle 50 euroa. Ilman tukea lippu olisi maksanut yli 130 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat