Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki haluaa jatkoa meluajalle

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunginhallitus palautti maanantai-iltana kaupunginvaltuutettu Sami Muttilaisen (vas) aloitteen meluajan jatkamisesta musiikki- ja kulttuuritapahtumissa uudelleen valmisteltavaksi äänin 14–1. Vastaan äänesti Arja Karhuvaara (kok).

Päätöksen perusteella Helsinki aloittaa valtion kanssa keskustelun, jossa kaupunki suosittaa Helsinkiä koskevan yöajan määritelmän olevan jatkossa arkisin 23–07 ja perjantaisin ja lauantaisin 00–07.

Yöajan nykyinen pituus on kello 22–07 ja se perustuu valtioneuvoston asetukseen. Asetus ohjaa kaupunkien päätöksentekoa, kun ne harkitsevat, voiko ulkotapahtumien antaa jatkua yli kello 22:n.

Jos yöaikaa jatkettaisiin, se voisi tarkoittaa, että ulkoilmatapahtumat saavat jatkua pidempään ilman erillistä lupaa.

Korkein hallinto-oikeus päätti helmikuussa, että Helsingin kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö teki oikein rajatessaan Helsingin Kyläsaaressa järjestettävän kaksipäiväisen perjantaina ja lauantaina järjestetyn Weekend-festivaalin lopettamaan soiton puolenyön sijaan jo kello 23.

Esimerkiksi Suvilahdessa järjestettävä Flow on saanut jatkua kello yhteen yöllä. KHO:n päätöksen jälkeen esimerkiksi ympäristölautakunnan puheenjohtaja Matti Niemi (sd) pohti, pitääkö kaikkien tapahtumien jatkolupia rajoittaa entistä tarkemmin tasapuolisuussyistä.

Muttilainen teki aloitteensa jo ennen KHO:n päätöstä tammikuussa. Maaliskuun lopussa ympäristölautakunta antoi kaupunginhallitukselle lausunnon siitä. Se ei puoltanut Muttilaisen esitystä, jonka mukaan musiikki- ja kulttuuritapahtumien soittoaikoja tulisi jatkaa.

Ympäristölautakunta totesi lausunnossaan, että Helsingin ympäristökeskus noudattaa pääsääntöä, jonka mukaan monipäiväisten ulkoilmatapahtumien on päätyttävä viimeistään kello 22. Yksipäiväinen tapahtuma voi kestää kello 23:een asti. Kaupunginhallituksen nyt tekemä päätös pakottaa ympäristökeskuksen ympäristölautakunnan pohtimaan kantaansa uudelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat