Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon jättiulkoistus meni jäihin – tällä erää

Kokoomus perääntyi

Kaupunki
 

Siivouksen, kadunpidon ja puistotöiden jättiulkoistus on pantu jäihin Espoossa.

Valtapuolue kokoomus perääntyi maanantaina johtopoliitikkojen maratonkokouksessa. Kolmituntisessa väännössä erityisesti vihreät ja Sdp saivat vedettyä töiden kerralla ulkoistamisen kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän (kok) esityksestä.

Tästä on kyse

Tästä on kyse: Protesti puri – nyt poliitikoille on luvattu tietoa Espoon ulkoistusaikeista

 Espoon virkamiehet valmistelivat syksyllä pikkupiirissä esityksen ulkoistuksesta. Salailu suututti poliitikkoja.

 Aikeet nostattivat kaupungin työntekijät mielenilmaukseen.

 Nyt poliitikkojen on määrä saada neljännesvuosittain tietoa uudistuksesta.

Kaupunkitekniikan ja kiinteistötoimen uudistuksia on nyt määrä jatkaa kaupungin omana tuotantona. Kyse on yli 900 työntekijän töistä.

"Jättiulkoistus on pyyhitty pois. Keskustelu oli poikkeuksellisen tiukka, mutta kun huomioi alkuasetelmat, tulos on enemmän kuin hyvä", kuvaa kaupunginhallituksen jäsen Maria Guzenina (sd).

Lähtökohta oli, että siivoojien, vahtimestareiden ja puistonhoitajien töitä ensin virtaviivaistettaisiin kaupungin sisällä. Kaupungin osuus olisi ollut välivaihe.

Sitten työt oli määrä vaiheittain kilpailuttaa ja ulkoistaa. Olisi syntynyt noin 40 miljoonan euron vuosittaiset palvelumarkkinat.

"Kerralla ulkoistaminen ei ollut realistinen vaihtoehto. Nyt katsomme yksi asia kerrallaan, mitä on järkevää tehdä itse ja mitä ostaa ulkoa", sanoo kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr).

Täysin kuopattuina kaupunkitekniikan ja kiinteistöhuollon ulkoistamisia ei voi pitää. Nyt muotoilu on, että kilpailluilta markkinoilta hankittavan työn määrää kasvatetaan, kun se parantaa laatua tai pienentää kustannuksia ja on tarkoituksenmukaista. Pienten yritysten puolta on määrä pitää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok) olisi pitänyt kiinni jättiulkoistuksesta. Myös Rkp, keskusta ja osa perussuomalaisista olivat valmiita ulkoistukseen.

Ulkoistamiselle arvioitu vuosisäästö eli tuottavuuden nostamisen tavoite 10 miljoonaa euroa on voimassa.

"On ihme, jos kaupunkimallilla päästään säästötavoitteeseen. Emme voi luopua siitä tai uudistuksen aikataulusta", Konttas sanoo.

Valtuuston on määrä hyväksyä nyt yksimielisesti kaupunginhallituksessa neuvoteltu ratkaisu maanantaina. Syksyllä jättiulkoistus voi kuitenkin nousta esiin ensi vuoden talousarviota sorvattaessa.

"Auki ovat kaikki vaihtoehdot, joita tuodaan budjettineuvotteluihin", Konttas sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat