Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämän suuret ja pienet paperityöt

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin maistraatti hoitaa helsinkiläisten asioita syntymästä kuolemaan.

Maistraatin talo Albertinkadulla Kampissa on myynnissä. Neuvotteluja on Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikön Esa Pentikäisen mukaan käyty ja ratkaisua ostajasta odotetaan vielä tämän vuoden kuluessa.

Toistaiseksi kaupunkilaiset saavat palvelua tutusta paikasta.

Jos haluat esimerkiksi vaihtaa etunimeäsi, suuntaa Helsingin maistraattiin, täytä ilmoitus, maksa tiskillä 30 euroa ja sinulla on uusi etunimi. Toisen kerran nimen vaihtaminen on jo konstikkaampi juttu.

Maistraatin palveluihin kuuluvat muiden muassa lasten ja parisuhteen rekisteröinnit, avioliittoon vihkimiset, edunvalvontatehtävät, osoitteenmuutokset sekä loputon määrän erilaisia todistuksia leimoineen. Yhteensä tapahtumia on yli 220 000 vuodessa.

Kysytyimpiä ovat julkisen notaarin palvelut, joita tarvitaan esimerkiksi todistusten jäljennöksiin tai asiakirjojen laillistamiseen. Niitä tehdään vuosittain lähes 64 000. Suosittuja ovat myös perukirjoja varten tehtävät sukuselvitykset.

Monet maistraatissa hoidettavat asiat ovat luonteeltaan arkaluontoisia. Kymmenistä Helsingin maistraatin asiakkaista vain morsiusparit suostuivat Helsingin Sanomien haastatteluun. Avioehtosopimukset tai adoptioon liittyvät paperityöt hoidetaan mieluummin hiljaisuudessa.

Uusista helsinkiläisistä pidetään tarkkaa lukua. Helsingin maistraatti merkitsee väestökirjanpitoon jokaisen syntyvän helsinkiläisvauvan ja hänen nimensä. Jos helsinkiläislasta ei puolen vuoden kuluessa syntymästä ole virallisesti nimetty, lähettää maistraatti ystävällisen huomautuskirjeen, jossa pyydetään vanhempia nimeämään vastasyntynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat