Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi etsii uusia hevosia Helsinkiin – "Ei toimi kuten käytettyjen autojen kauppa"

Kahden ruunan koeaika kestää useita viikkoja

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Vanhempi konstaapeli Jukka Aarninsalo testasi poliisihevoskokelas Paronia Helsingin Ruskeasuolla viime vuoden kesäkuussa.
Vanhempi konstaapeli Jukka Aarninsalo testasi poliisihevoskokelas Paronia Helsingin Ruskeasuolla viime vuoden kesäkuussa. Kuva: Kari Pullinen

Helsingin ratsupoliisi etsii kahta uutta poliisihevosta. Mikä tahansa hevonen ei sovi viranomaistyöhön, joten rekrytointi sisältää useamman viikon koeajan.

Vanhempi konstaapeli, vuoden 2015 Stadin skoude Jukka Aarninsalo Helsingin ratsupoliisista kertoo, että kaksi jo ikääntynyttä hevosta päästetään viettämään eläkepäiviään. Ratsupoliisi pyrkii löytämään niille korvaajat vielä toukokuun aikana.

Tästä on kyse

 Helsingissä on kahdeksan poliisihevosta, joiden tallit sijaitsevat Ruskeasuolla.

 Suomen kahden muun poliisihevosen asemapaikka on Turku.

Sopivia hevosia etsitään muun muassa internetin myyntipalstoilta, minkä lisäksi monet myyjät tarjoavat poliisille hevosiaan. Helsingin ratsupoliisi on ilmoittanut hevostarpeestaan muun muassa sosiaalisessa mediassa.

"Yhteydenottoja on tullut sen verran paljon, ettei kaikkiin niistä ole ehtinyt vielä vastaamaankaan", Aarninsalo sanoo.

Ostopäätöstä ei tehdä pikaisen testauksen pohjalta.

"Tämä ei toimi kuten käytettyjen autojen kauppa. Jos hyvältä tuntuneen koeajon jälkeen havaitaankin kuukauden päästä, ettei hevonen olekaan hyvä, joudumme sitten jatkuvasti ostamaan ja myymään hevosia."

Tästä syystä jokainen poliisihevonen on koeajalla 3–4 viikkoa ja käy perusteellisessa lääkärintarkastuksessa ennen ostopäätöstä. Koeajalla hevosta käytetään esimerkiksi partioinnissa.

"Katsomme, miten hevonen reagoi liikenteeseen ja kaupungin hälinään."

Nyt etsittävien poliisihevoskokelaiden pitää olla ruunia, 8–10-vuotiaita, säkäkorkeudeltaan yli 170-senttisiä ja luonteeltaan reiluja sekä rohkeita. Pakoreaktiota ei hyväksytä, ja yhden hevosen hinnan pitäisi jäädä alle 10 000 euron.

Poliisihevosen työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, ja työ on vuorotyötä. Poliisihevoset tekevät viikossa neljä päivää poliisitöitä, ja kaksi päivää niillä ratsastetaan maastossa tai este- ja kouluratsastustunneilla. Kaikkiin päiviin kuuluu lisäksi tarhaoleskelua laumassa.

Palkaksi poliisihevonen saa Aarninsalon mukaan lähinnä sen, että hoito on takuuvarmasti hyvää ja elämä vaihtelevaa.

"Plussana on sitten vielä kahden viikon kesäloma laitumella muiden hevosten kanssa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat