Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sinnemäki: Sohvasurffailua ei vahdita

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan vieraista ei tarvitse ilmoittaa Helsingille

Kaupunki
 
Anni Sinnemäki (vihr)
Anni Sinnemäki (vihr)

Helsingin kaupungin vuokralaiset saavat rauhassa harrastaa sohvasurffaajien majoittamista niin kauan kun se ei häiritse muita asukkaita, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr). Kaupunki ei Sinnemäen mukaan vahdi majoittaako joku kaupungin vuokra-asunnoissa asuva turisteja kotisohvalleen eikä sellaisesta tarvitse kaupungille ilmoittaa.

"Kaupunki ei ole kieltänyt sohvasurffausta eikä aktiivisesti tutki tapahtuuko tätä. Sitä ei ole kielletty", Sinnemäki ilmoittaa.

Tästä on kyse

 HS kertoi tiistaina Helsingin kaupungin vuokralaisen joutuneen vaikeuksiin, kun hän oli majoittanut turisteja kotisohvallaan maksua vastaan.

 Helsingin kaupungin tilakeskus oli lähettänyt vuokralaiselle kirjallisen varoituksen vuokrasopimuksen irtisanomisesta, ellei yökyläily lopu.

HS kertoi tällä viikolla helsinkiläisestä Jan Frimodigista. Vuokralainen on ottanut vierailijoilta maksun, vaikka virallisessa sohvasurffauksessa on kysymys vastavuoroisesta ja ilmaisesta mahdollisuudesta yöpyä tuntemattoman ihmisen kotisohvalla.

Sinnemäen mukaan Frimodigin tapaukseen on kaupungin puolelta puututtu, sillä kyseisen taloyhtiön hallitus otti asiassa yhteyttä kaupunkiin.

Sohvaansa matkailijoille vuokrannut Jan Frimodig ei ole kuullut, että hänen vieraistaan olisi ollut häiriötä.

"Kyseessä on rivitalo, joten rappukäytävämetelikään ei voi olla syynä. Taloyhtiö on pieni yhteisö mukavia ihmisiä, jossa kaikki tervehtivät toisiaan. Haluan uskoa, että häiriötilanteessa minuun olisi oltu suoraan yhteydessä", Frimodig sanoo.

Myöskään kaupungin lähettämässä varoituksessa ei ole mainintaa häiriöistä. Nyt kaupunki pyrkii Sinnemäen mukaan löytämään sopuisan ratkaisun vuokralaisen tilanteeseen.

Vuokranantaja ei saa puuttua vuokralaisen toimintaan asunnossa niin kauan kun vuokralaisen toiminta ei häiritse naapureita, ei ole laitonta eikä muuta asunnon alkuperäistä käyttötarkoitusta.

Joissakin tapauksissa jopa ammatin harjoittaminen kokopäivätyönä on sallittua vuokra-asunnoissa. Vuokranantaja ei saa vuokralaisten keskusliiton toiminnanjohtajan Anne Viidan mukaan puuttua asunnossa vierailevien määrään, vierailujen tiheyteen tai kestoon.

Edes rahan ottaminen vierailta ei ole Viidan mukaan asia, johon vuokranantajan olisi syytä puuttua. "Se saattaa tietysti kiinnostaa verottajaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat