Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikea haluaa avata myymälän Helsingin kantakaupunkiin

Ikea tähyää seuraavaksi Helsingin kantakaupunkiin. Jätkäsaaresta voi löytyä tavaratalolle sopiva paikka.

Kaupunki
 

Uutta, urbaania City-Ikeaa ei tulekaan Helsingin Pasilaan Ilmalan aseman pohjoispuolelle.

Hanke kaatui kaupan rakennemuutokseen, koska saman katon alle suunniteltuun suureen kauppakeskittymään aikoneet muut tilaa tarvitsevat kaupat löysivät liikehuoneistoja Helsingin keskustasta.

Rakennusyhtiö Hartela luopui hankkeesta, koska tilanne kaupan alan toimitilamarkkinoilla muuttui parissa vuodessa ratkaisevasti.

"Hankkeen taloudelliset riskit kasvoivat liian suuriksi. Yksi riskeistä oli tietysti yleinen taloustilanne", sanoo hankekehitysjohtaja Tapio Rantanen Hartelasta.

Huonekalujätti haluaa yhä itsepintaisesti tulla Helsinkiin. Sitä kiinnostavat etenkin keskusta ja kantakaupunki. Ikea suunnittelee uutta tavaratalotyyppistä kaupan yksikköä, jollaisia sillä on jo muualla Euroopassa.

"Ikea etsii paikkaa ydinkeskustasta, mutta sellaisia ei juuri ole. Kyseeseen näyttävät tulevan uudet alueet kuten Jätkäsaari", kertoo johtava tonttiasiamies Ilkka Aaltonen.

Kaupungin ja huonekalujätin neuvottelut ovat vasta aluillaan. Paikka voisi Aaltosen mukaan löytyä Jätkäsaaren sataman yhteydestä: "Siellä on toimitilatontteja, mutta lisääntyvä liikenne voi aiheuttaa omat hankaluutensa."

Pasilan City-Ikeaa suunniteltiin osaksi kauppakeskittymää, jonka yhteydessä olisi ollut muita kauppoja sekä liikuntapalveluita kuten tennis- ja salibandykenttiä. Tiloja olisi yhdistänyt viherkatto, jota pitkin olisi päässyt kävelemään Keskuspuistoon.

Alun perin oli tarkoitus, että Pasilassa Ikea olisi palvellut autottomia helsinkiläisiä ja lisäksi niitä, jotka ovat autoilleet tähän asti Espoon Lommilaan tai Vantaalle.

Pasilan maiden omistajat kiinteistöyhtiö Posti Kiinteistöt Oy, Helsingin kaupunki, Senaatti-kiinteistöt sekä VR aikovat tarjota hehtaareitaan asuntorakentamiseen.

"Maanomistajat ovat ehdottaneet, että tutkisimme, voidaanko tilalle rakentaa asuntoja", vahvistaa aluearkkitehti Timo Karhu Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Maaperä on Karhun mukaan saastunut, ja liikennemelukin on riesana. "Suhtaudumme silti myönteisesti mahdollisuuteen rakentaa sinne asuntoja."

Marja Salmela HS
Pasila/Länsisatama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat