Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan Energian puheenjohtajavaihdos synnytti lokakampanjan

"En tiennyt, että tämä on mennyt näin rumaksi"

Kaupunki
 
Tommi Valtonen
Tommi Valtonen

Vantaan kokoomuksen sisäiset ristiriidat ovat taas nousseet pintaan Vantaan Energian puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä.

Eri puolueita edustavat poliitikot ovat saaneet nimettömiä kirjeitä, joissa hyökätään tulevaa puheenjohtajaa kokoomuksen Tommi Valtosta vastaan. Valtosen on määrä ottaa puheenjohtajan nuija käsiinsä energiayhtiön yhtiökokouksen jälkeen kahden viikon kuluttua.

Aivan kattavasta jakelusta ei ole kyse, sillä konserniyhtiöitten asioita käsittelevän yleisjaoston puheenjohtaja Pirkko Letto (sd) ei kirjettä ole saanut. Yleisjaosto käsittelee Vantaan Energian yhtiökokousasioita maanantaina.

"Tämä on uudenlaista askartelukulttuuria Vantaalla. Leikkaa–liimaa-menetelmällä tehtyjä nimettömiä kirjeitä on liikkunut myös maanlunastusten ja Tapani Mäkisen (kok) vaalikampanjan yhteydessä", Letto sanoo.

Jäljet johtavat kokoomuksen sisäisiin kiistoihin ja Mäkisen asemaan kärkipoliitikkona.

Nimettömässä kirjeessä toivotaan jatkopestiä hallituksen nykyiselle puheenjohtajalle Kalevi Helppolaiselle (kok) Mäkisen ystäväksi tiedetyn Valtosen sijasta.

Perusteluna Tommi Valtosen sopimattomuudesta anonyymi "me"-ryhmä viittaa Tuusulan käräjäoikeuden sovintosopimukseen, jossa Valtosen sähköalan yritys Takuusähkö on sopinut valaisinurakasta syntyneen erimielisyytensä tuusulalaisen kiinteistöyhtiön kanssa vuonna 2011.

Valtoselle tieto kirjekampanjasta tulee järkytyksenä.

"En tiennyt, että tämä on mennyt näin rumaksi. Loanheitto on ilman muuta kunnianloukkausasia", hän kommentoi.

Väistyvä puheenjohtaja Helppolainen on kuullut kylillä kiertävästä kirjeestä, mutta ei osuudesta, joka koskee häntä.

"Harmittaa pirusti, että minutkin on sotkettu tähän. Kokoomusryhmä pudotti minut aikanaan puheenjohtajan paikalta, ja se oli ryhmän yksimielinen päätös. Sillä sipuli."

Vuoden 2012 vaalien jälkeisessä puolueiden paikkajaossa kokoomus sai energiayhtiön hallituksen puheenjohtajuuden. Ryhmä nimesi ensimmäiseksi kaudeksi Helppolaisen ja jälkimmäiseksi kaudeksi Valtosen.

Kalevi Helppolainen
Kalevi Helppolainen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat