Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasatamaan syntyy konteista kauppakeskus

"Vähän kuin olisi Flow joka viikonloppu"

Kaupunki
 
Suunnittelutoimisto Amerikka Oy
Kalasataman väliaikainen ostoskeskus oli tarkoitus rakentaa kontteihin.
Kalasataman väliaikainen ostoskeskus oli tarkoitus rakentaa kontteihin. Kuva: Suunnittelutoimisto Amerikka Oy

Ensin huonot uutiset: Kalasataman asukkaat saavat odottaa uusia kauppoja ja ravintoloita odotettua kauemmin. Väliaikaisenkin kauppakeskuksen avajaiset myöhästyvät puolisen vuotta etukäteen suunnitellusta eli joulukuuhun.

Merikonteista rakennetusta Redi pop up -keskuksesta on kuitenkin tulossa yllättävän suuri, koska sinne on tulossa kolmisenkymmentä yritystä. Suunnitteilla on myös kaupunkitapahtumia. Rakennusyhtiö SRV:n ja Hansacontainersin rakentamaan keskukseen tulee 1 700 neliötä liiketilaa. Konteista rakennetaan myös torni, josta tulee kaupunginosan väliaikainen maamerkki.

Keskus kohoaa parkkipaikalle Suvilahden länsipäähän.

Hansacontainersin toimitusjohtaja Mikko Toivonen kertoo, että yksi keskuksen tavoite on tarjota uuden kaupunginosan asukkaille peruspalveluja. Ruokakaupan lisäksi keskukseen suunnitellaan katuruokaan keskittyviä ravintoloita, kahvilaa, pubia, suutaria, kotimaisia pieniä vaatevalmistajia, kenties myös liikuntatilaa.

Vähintään yhtä tärkeää on tehdä uutta avointa oleskelutilaa ja järjestää kaupunkitapahtumia. Esimerkiksi Flow-festivaalia ja Siivouspäivää organisoivan Yhteismaan kanssa puuhataan yhteistyötä.

"Tästä tulee kaupunginosan oma olohuone. Ja tapahtumia on tarkoitus olla ympäri vuoden. Vähän kuin olisi Flow joka viikonloppu", Toivonen hehkuttaa.

Suunnitteilla on esiintymislava, pieni katsomo ja tori. Toivonen toivoo, että lava bändeille saadaan jo kesällä.

Vastaavia konttikeskuksia ei ole vielä muualla Suomessa. Kontit tulevat valmiina tehtaalta ja kokoamistyö vie noin kuukauden. Keskukseen uppoaa noin 70 sellaista konttia, joihin pääsee sisälle. 35 muuta lisätään paikoilleen näyttävyyden vuoksi.

Keskus puretaan, kun Kalasataman iso ostoskeskus Redi vihdoin valmistuu. Keväällä alkaneiden töiden arvioidaan olevan valmiita vuonna 2018.

Maija Aalto HS
Kalasatama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat