Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiistaa oikeudesta liikkua vapaasti

Kaupunki
 

Helsingin seudun liikenne (HSL) päättää alkukesästä, lopettaako se useita alennus- ja ilmaislippujaan. Mahdolliset muutokset koskevat esimerkiksi näkövammaisia ja pyörätuolin käyttäjiä, samoin eläkeläisiä ja lastenvaunujen kanssa liikkuvia. Vammaisjärjestöt vastustavat muutosta.

Erilaisista terveyssyistä nuorena eläkkeelle joutuneet häviäisivät uudistuksessa. Vammaisille tämä tarkoittaisi käytännössä, että joukkoliikennettä osin käyttämään pystyvät maksaisivat liikkumisestaan tuplasti terveisiin kaupunkilaisiin verrattuna. Siis sekä joukkoliikenteen liput että kuljetuspalvelujen omavastuun.

Matkapalveluja takseilla leikattiin jo aiemmin. 18 yksisuuntaista matkaa on lain vaatima minimi kuussa, mutta nyt siitä on käytännössä tullut useimmille maksimi. Kaikki asiointi, kaupassakäynti, harrastukset ja ihmisten tapaaminen pitää siis saada hoidettua yhdeksällä reissulla, jos muut tavat kulkea eivät ole mahdollisia.

Uutta vammaispalvelulakia valmistellaan parhaillaan. Vammaisjärjestöissä on pelätty, että tämä vaikeuttaisi etenkin vaikeavammaisten asiaa, vaikka tavoitteena olisi tarjota palveluja aiempaa yksilöllisemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat