Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelastuslaitos kaivoi koiraa maan alta kuusi tuntia

Koira oli juuttunut ilmeisesti mäyrän kaivamaan luolastoon

Kaupunki
 
Helsingin pelastuslaitos
Helsingin pelastuslaitoksen työntekijät urakoivat tuntikaupalla saadakseen luolastoon juuttuneen koiran ulos.
Helsingin pelastuslaitoksen työntekijät urakoivat tuntikaupalla saadakseen luolastoon juuttuneen koiran ulos. Kuva: Helsingin pelastuslaitos

Koiranomistaja joutui turvautumaan Helsingin pelastuslaitoksen apuun lauantai-iltana Helsingin Viikissä, kun koira oli kadonnut maan alle. Irti ollut koira sukelsi luolastoon, joka oli ilmeisesti mäyrän kaivama.

Omistaja kuuli maan alta tappelun ääniä puolen tunnin ajan, minkä jälkeen hiljeni.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan omistaja yritti etsiä koiraansa yli kahden tunnin ajan ennen kuin hän soitti hätäkeskukseen.

Koiran katoamispaikkaa kutsutaan Mäyrämetsäksi, ja se sijaitsee lähellä Helsingin yliopiston Viikin-koetilaa.

Omistaja kertoi paikalle saapuneille pelastajille, että valjaisiin puettu koira oli ollut irti vain sen aikaa, kun hän oli selvitellyt risukkoon sotkeutunutta talutushihnaa.

Ensimmäiseksi paikalle saapunut pelastusyksikkö alkoi kaivaa maata kohdasta, josta viimeiset äänet olivat kuuluneet. Yksikön oli pyydettävä paikalle lisää apua.

"Paikalle lisäavuksi saapuneen raskaan pelastusyksikön tähystimillä yritettiin edelleen paikallistaa koiraa, mutta tuloksetta", pelastuslaitos kertoi.

"Apuun saatiin myös syvemmälle noin kolmeenkymmeneen metriin ulottuva viemärikamera, jolla voitiin vain todeta luolaston olevan useita haaroja sisältävä, jopa toistakymmentä metriä pitkä, useiden metrien syvyydessä kulkeva luolasto."

Maata kaivettiin useita kuutioita, mutta koiraa ei saatu näkyviin eikä paikallistettua.

"Juurakkoisen ja lohkareisen maaperän kaivaminen lapioilla oli hidasta ja raskasta. Ainoaksi keinoksi kaivamiseen jäi lopulta kaivinkone."

Kaivinkoneen, lapioiden ja viemärikameran voimin koira löytyi lopulta kuuden tunnin uurastuksen jälkeen. Koira oli suuren maanalaisen lohkareen alla noin kahden metrin syvyydessä.

Pelastustyöhön osallistui yhdeksän pelastuslaitoksen työntekijää ja kaivinkoneen kuljettaja. Kuusivuotias parsonrusselinterrieri-uros oli löydettäessä lähes vahingoittumaton.

Heidi Lämsä HS
Viikki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat