Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo muutti mieltään: Lastenvaunujen käyttäjien lippuihin ei halutakaan puuttua

Kaupunki
 

Espoo ei sittenkään poistaisi vapaa- ja alennuslippuja joukkoliikenteessä sokeilta, pyörätuolin käyttäjiltä ja lastenvaunujen kanssa liikkuvilta.

Konsernijaosto päätti maanantaina lausunnostaan ja päätyi useassa kohtaa täysin päinvastaiselle kannalle kuin alkuperäinen esitys. Espoo asettuu näin samaan rintamaan Helsingin kanssa. Vantaa miettii vielä omaa lausuntoaan.

Helsingin seudun liikenne (HSL) päättää kesäkuussa, poistetaanko vapaa- ja ilmaislippuja pyörätuolin käyttäjien ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien lisäksi esimerkiksi eläkeläisiltä ja invalideilta. Syynä on laaja lippu-uudistus.

Espoossa Saara Hyrkön (vihr) ehdotusta sokeiden ilmaislippujen säilyttämisestä kannatettiin yksimielisesti.

Muista kohdista syntyi tiukka äänestys. Ville Lehtola (kok) ehdotti mallia, jossa vammaiset olisivat saaneet oman alennuslipun arkipäivisin samaan tapaan kuin seniorit ovat jo saamassa. Äänestys kuitenkin päätyi kannattamaan muotoilua, jossa sekä pyörätuolilla että lastenvaunujen kanssa saa yhä kulkea ilmaiseksi. Myös rollaattorien ja muiden apuvälineiden käyttö on huomioitava.

Helsingissä kaupunginhallitus käsitteli asiaa noin viikko sitten. Helsinki ehdottaa, että myös koululaiset pääsisivät matkustamaan ilmaiseksi koulun retkillä opettajan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat