Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokenttää puolustavasta raportista tuli kiistaa – lähes kaikki irtisanoutuivat päätelmistä

Kaupunki
 

Malmin lentokenttää puolustavasta raportista ovat nyt vetäytyneet lähes kaikki muut työryhmän tahot paitsi sen puheenjohtaja. Puheenjohtajan lisäksi loppuraportin takana seisoo edelleen joukko työryhmän asiantuntijoita, jotka toimivat yrityksensä tai ammattinsa puolesta Malmin lentokentällä tai toimivat lentokentän säilyttämisen puolesta. Helsingin kaupunki ja Finavia ilmoittivat maanantaina irtisanoutuvansa aamulla julkistetusta loppuraportista.

Maanantaina julkaistussa loppuraportissa esitetään Malmin lentokentälle jatkoaikaa. Sen mukaan jatkoaika olisi tärkeää "toimialan ja yhteiskunnan edun" kannalta kunnes korvaava kenttä löytyy.

Helsinki ilmoitti maanantaina, että se ei voi hyväksyä loppuraportin sisältöä. Sen mukaan työryhmän tarkoitus on laajentunut alkuperäisestä. Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että työryhmän tarkoituksena ei ollut selvittää alueen käyttöä muuhun kuin lentokenttätoimintaan eikä selvittää, miten lentokentän käyttö voisi jatkua pysyvästi. Helsingin kaupunki haluaisi rakentaa kentän tilalle asuntoja.

Työryhmän oli määrä tutkia Malmin lentokentän säilyttämisen mahdollisuuksia sen jälkeen, kun Finavian vuokrasopimus kentällä loppuu. Työryhmä oli alun perin liikenneministeri Paula Risikon (kok) asettama. Siinä oli jäseniä Helsingin kaupungilta, Finavialta ja Trafilta. Työryhmän puheenjohtajana toimi ilmailualan yrittäjä ja asiantuntija Esa Korjula.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ilmoitti vetäytyvänsä julkilausumista jo ennen kuin loppuraportti julkaistiin.

Finavia perustelee vetäytymistä loppuraportista sillä, että se on toiminut ainoastaan työryhmän teknisenä asiantuntijana.

Lisäksi Finavian lähettämässä tiedotteessa huomautetaan, että se ei ole pyynnöistä huolimatta saanut mahdollisuutta muokata raportin sisältämiä epätäsmällisyyksiä.

"Koska kommentointimahdollisuutta ei ole annettu, yhtiö sanoutuu irti loppuraportin sisällöstä", tiedotteessa todetaan.

Korjulan mukaan väite ei pidä paikkaansa. Hän kertoo olleensa yhteydessä Finavian edustajaan vielä torstaina, jolloin Korjula pyysi mahdollisia korjauksia yhtiön edustajalta.

"Ei ollut yllätys, että näin kävi. Trafin irtisanoutumisen jälkeen tämä oli itsestään selvää ja kuvaa hyvin sitä, että aihe on poliittisesti arka."

Finavia ilmoittaa, ettei se halua ottaa kantaa lentokentän jatkokäyttöön vuoden 2016 jälkeen, jolloin yhtiön toiminta alueella loppuu.

KORJAUS: Tiistaina 19.toukokuuta lisättiin alkuun lause "Puheenjohtajan lisäksi loppuraportin takana seisoo edelleen joukko työryhmän asiantuntijoita, jotka toimivat yrityksensä tai ammattinsa puolesta Malmin lentokentällä tai toimivat lentokentän säilyttämisen puolesta."

Kaisu Moilanen HS
Malmi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat