Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo perkaa nyt miljoonasäästöjä huoltotöistä

Valtuustosopu syntyi: jättiulkoistuksen sijaan palveluita voi kilpailuttaa pala kerrallaan

Kaupunki
 
Rio Gandara HS
Espoon työntekijät osoittivat maanantaina kolmatta kertaa mieltään jättiulkoistusta vastaan. Valtuustotalon edustalla oli myös viherylläpidon työnjohtaja Jenny Wallén.
Espoon työntekijät osoittivat maanantaina kolmatta kertaa mieltään jättiulkoistusta vastaan. Valtuustotalon edustalla oli myös viherylläpidon työnjohtaja Jenny Wallén. Kuva: Rio Gandara HS

Espooseen ei synny kertarysäyksenä palveluiden jättimarkkinoita. Valtuusto pääsi myöhään maanantaina sopuun, ettei jättiulkoistusta tule tällä erää.

Pelko kaupunkitekniikan ja kiinteistötoimen ulkoistuksesta sai työntekijät kolmanteen mielenosoitukseen ennen kokousta.

Tästä on kyse

Tästä on kyse: Espoo laskee nyt siivouksen ja huoltotöiden hintaa palvelu kerrallaan

 Virkamiehet valmistelivat syksyllä salaa poliitikoilta Espoon kaupunkitekniikan ja kiinteistötoimen jättiulkoistusta.

 Vihreät ja vasemmisto nousivat vastarintaan. Valtapuolue kokoomus taipui luopumaan kerralla ulkoistamisesta.

 Nyt selvitetään työ kerrallaan, milloin ulkoistus parantaisi laatua tai karsisi kustannuksia.

 Syksyn budjettineuvotteluissa kokoomus voi palata myös jättiulkoistukseen.

"Protesti on näkynyt katukuvassa ja kuulunut radiossakin sadantuhannen euron mainoskampanjan voimin", kertoi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) pääluottamusmies Kai Liistokki.

Osalle kokoomusryhmää suuresta kertaulkoistuksesta on tuskallista luopua. Suurin puolue taipui kompromissiin, jossa uudistus jatkuu ensi vuoden alusta kaupungin oman toiminnan virtaviivaistamisella.

"Tämä on niin iso sillisalaatti, ettei kilpailuttaminen olisi järkevää kokonaisuutena. Nyt katsomme joka toiminnon, ja ellemme pääse samaan hintaan kuin yksityinen, kilpailutamme palvelun", kuvasi kaupunginhallituksen jäsen Jouni J. Särkijärvi (kok) ennen kokousta.

Vuosittain tulee päästä 10 miljoonan euron säästöihin.

"Aikajoustoa ei tule. Vuoden 2017 lopussa pitää säästötavoitteen toteutua, eikä lopullista tulosta voi vielä sanoa", näpäytti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok).

Siivouksen, puistotöiden tai kadunpidon kilpailutus osina on varsin mahdollista sitten, kun oman työn laatu on arvioitu.

"Ennen lopullista päätöstä pitää arvioida ulkoistamisen vaikutus palveluiden laatuun, hintaan ja työllisyyteen", kuvasi Inka Hopsu (vihr).

Kyse on noin 200 miljoonan euron palvelupaketista. Siitä on Liistokista mahdollista saada haluttu säästö omana työnä.

"Tämä on meille nahkapäätös, mutta tyydymme siihen. Kunhan saisimme työrauhan, sillä on pelko, että vielä jokin ulkoistusesitys tulee", Liistokki pohti.

Yksimielisyys on talouden kiristystarpeesta. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) vertasi säästötarvetta siihen, että Suomen hallitus havittelee kuntakentästä kahden miljardin säästöjä. "Espoon menoissa se tarkoittaisi sataa miljoonaa euroa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat