Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauttasaari-seura vastustaa 200 lapsen päiväkotia: "Päiväkotien pitää olla kohtuullisen kokoisia"

Helsingin virkamiehistö on välittänyt poliitikoille väärää tietoa: Länsi-Lauttasaaressa on jo nyt suomenkielinen, kunnallinen päiväkoti. Myös HS välitti aiemmassa uutisessaan väärää tietoa eteenpäin.

Kaupunki
 

Lauttasaaren asukkaiden edunvalvoja Lauttasaari-seura vastustaa Helsingin aikeita rakentaa Länsi-Lauttasaareen jättimäinen, yli 200 hoitopaikan päiväkoti.

"Tänne tarvitaan päiväkoteja, mutta ei noin massiivista. Tässä hankkeessa ihannoidaan liikaa suuruuden ekonomiaa", sanoo seuran puheenjohtaja Katri Penttinen.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tiistaina Isokaareen suunnitellun päiväkodin rakentamisen mahdollistavan kaavamuutoksen.

Alueen kaava muuttuu niin, että noin 2 500 kerrosneliömetrin uudisrakennuksen teko onnistuu Lauttasaaren yhteiskoulun yhteyteen.

Päiväkodin rakentamisen alustava hinta-arvio on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Lauttasaari-seuran näkemyksen mukaan järkevämpää olisi rakentaa esimerkiksi kaksi pienempää päiväkotia yhden suuren sijaan.

"Pääviestimme on, että Lauttasaaressa on pulaa päiväkodeista, mutta yksikköjen pitäisi olla kohtuullisen kokoisia", Penttinen sanoo.

"Pitää myös ottaa huomioon, millä alueilla lapset ovat. Suuri osa heistä on esimerkiksi Vattuniemessä. Ei tämä päiväkoti ratkaise ongelmia vaan päiväkoteja pitää rakentaa lisää tämänkin jälkeen."

Poliitikoille asiaa on perusteltu muun muassa väittämällä, että "Lauttasaareen sijoittuu kahdeksan suomenkielistä kunnallista päiväkotia. Näistä yksikään ei sijaitse läntisen Lauttasaaren alueella."

Kyseinen kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalla oleva virke ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa, sillä Lauttasaaren länsiosassa sijaitsee suomenkielinen päiväkoti Lokki. Se sijaitsee muutaman sadan metrin päässä nyt suunnitellusta uudesta päiväkodista.

Myös Helsingin Sanomat välitti aiemmin julkaistuissa (HS 17.5. ja 18.5.) uutisissa väärää tietoa, sillä uutisissa sanottiin, ettei Lauttasaaren länsiosassa olisi nykyisin kunnallista suomenkielistä päiväkotia.

Myös lautakuntaa johtava Risto Rautava (kok) oli asiassa esityslistatekstin välittämän tiedon varassa. Hänen mielestään päiväkoti Lokki ei kuitenkaan poista tarvetta uudelta päiväkodilta.

"Hyvä, että tuo asia tuli ilmi, mutta ei se muuta perustarvetta tälle päiväkodille. Minulle on tullut paljon viestejä, että tälle on Lauttasaaressa tarvetta."

Rautava sanoo, että lautakunnassa on keskusteltu verrattain paljon Lauttasaaren päiväkotitilanteesta. Hän kertoo, että esimerkiksi Vattuniemeen on suunniteltu uusia päiväkoteja uusien rakennusten kivijalkoihin.

Vattuniemeen suunnitellut päiväkodit ovat kuitenkin huomattavasti Isokaareen suunniteltua jättipäiväkotia pienempiä.

Rautavan mielestä uuden päiväkodin koko on todella suuri. Hän ei kuitenkaan usko suuren päiväkodin johtavan esimerkiksi suuriin ryhmäkokoihin.

"Varhaiskasvatusvirasto on ollut mukana tässä suunnittelussa. Uskon, että he ovat ottaneet huomioon sen, miten se toimisi. Ei päiväkodin koko suoraan vaikuta ryhmäkokoihin", Rautava sanoo.

Nykyisin päiväkodin suunnitellulla paikalla on luonnontilassa olevaa metsää. Päiväkodin rakentaminen olisi ristiriidassa nykyisen yleiskaavan kanssa, sillä siinä alue on merkitty viherkäytäväksi.

Lauttasaari-seura on huolestunut myös yleiskaavaan merkityn viherkäytävän kaventumisesta.

Joonas Laitinen HS
Lauttasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat