Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki tiivistäisi Pikku Huopalahtea pääväyliä kohti

Purettavien rakennusten tilalle Helsinkiin kaavaillaan asuintaloja

Kaupunki
 
Serum Arkkitehdit
Pikku Huopalahden pohjoisosaa suunnitellaan tiiviiksi, kuten havainnekuva osoittaa. Sen vasemmassa reunassa näkyy Vihdintiestä Hakamäentieksi muuttuva väylä, jonka kanssa Mannerheimintie risteää.
Pikku Huopalahden pohjoisosaa suunnitellaan tiiviiksi, kuten havainnekuva osoittaa. Sen vasemmassa reunassa näkyy Vihdintiestä Hakamäentieksi muuttuva väylä, jonka kanssa Mannerheimintie risteää. Kuva: Serum Arkkitehdit

Helsingin Pikku Huopalahden pohjoisosa tiivistyy huomattavasti tulevaisuudessa, mikäli suunnitelmat etenevät kaupungin päätöksenteossa.

Mannerheimintien ja Vihdintien kulmauksessa tällä hetkellä sijaitsevat rakennukset on tarkoitus purkaa. Niiden tilalle suunnitellaan asuinkerrostaloja, joiden kivijaloissa olisi tiloja palveluille ja liiketoiminnalle.

Alueella nykyisin sijaitseva oikeuslääketieteellinen ja hammaslääketieteellinen toiminta on siirtymässä muualle, eikä rakennuksille ole löytynyt uusia käyttäjiä. Punatiilisten rakennusten muuttaminen asunnoiksi olisi myös kannattamatonta, arvioi Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Pikku Huopalahden pohjoisosaan tulisi suunnitelman toteutuessa koteja noin 2 000 asukkaalle.

Alueen kaavaluonnos on nyt kommentoitavana. Luonnosta työstetään eteenpäin muiden muassa palautteen ja lisäselvitysten perusteella. Varsinainen kaavaluonnos on tarkoitus esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle ensi vuoden alkupuolella. Kaavamuutoksen sinetöi myöhemmin valtuusto.

Kaavaluonnosta voi kommentoida kesäkuun 11. päivään saakka. Suunnitelmat ovat esillä esimerkiksi Pikku Huopalahden asukastalolla Tilkantori 12:ssa. Asukastalolla järjestetään lisäksi 4. kesäkuuta tilaisuus, jossa kaavoittajat ovat asiasta kiinnostuneiden tavattavissa.

Marju Järvinen HS
Ruskeasuo

Serum Arkkitehdit
Mannerheimintien pohjoispään uusien talojen kivijalkoihin on tulossa tiloja esimerkiksi palveluille.
Mannerheimintien pohjoispään uusien talojen kivijalkoihin on tulossa tiloja esimerkiksi palveluille.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat