Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasataman tiejärjestelyt sekoittavat kuskien pään

Kaupunki
 
Terhi Liimu HS
Vallilalainen Reijo Kiiskinen hämmästeli keskiviikkona Verkkosaaren liikennejärjestelyjä. Hän etsi pyöräilyreittiä Herttoniemeen.
Vallilalainen Reijo Kiiskinen hämmästeli keskiviikkona Verkkosaaren liikennejärjestelyjä. Hän etsi pyöräilyreittiä Herttoniemeen. Kuva: Terhi Liimu HS

Sekavaa. Niin sekavaa.

Pyöräilijä Reijo Kiiskinen päivittelee tienviittoja Helsingin Kalasataman pohjoispuolella eli Verkkosaaressa.

Fakta

Järjestelyt kestävät vuoteen 2017

 Kalasatamaan rakennettavan kauppakeskus Redin on tarkoitus valmistua vuonna 2018.

 Rakennustyömaa aiheuttaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä Kalasataman alueella. Järjestelyt on otettu käyttöön toukokuun aikana.

 Itäväylän liikenne on alueella siirretty väliaikaisesti kiertotielle. Muutoksia on lisäksi esimerkiksi Hermannin rantatien liikennejärjestelyissä.

 Myös joukkoliikenteeseen, kuten bussireitteihin ja -pysäkkeihin, on tullut muutoksia.

 Väliaikaiset liikennejärjestelyt kestävät vuoteen 2017 saakka.

"Pitäisi ajaa Herttoniemeen. Minulla ei ole mitään hajua, miten täältä nyt pääsee sinne", hän sanoo.

Samalla, kun Kiiskinen yrittää hahmottaa pyöräreittiä, myös autoilijoilla riittää opeteltavaa liikennejärjestelyissä.

Alue muuttui ruuhkaiseksi tietyömaaksi, kun sinne alettiin rakentaa suurta Redi-kauppakeskusta. Tiistaina liikennejärjestelyt menivät poikkeusreiteille – ja pysyvät niillä vuoteen 2017 asti.

Helpointa alueella on ajaa keskustasta tai Pasilasta Itäväylälle, jolloin tarvitsee vain ajaa suoraan kylttien viitoittamalla tiellä. Kauppakeskusta rakennuttavan SRV:n mukaan Kalasataman poikkeusreiteistä on tullut vähän palautetta, kun ottaa huomioon alueen liikennemäärät.

"Palautteet läpikäydään, ja tarvittaessa järjestelyihin tehdään muutoksia", sanoo SRV:n projektijohtaja Markku Muhonen.

Itäväylän liikenne sujuu Muhosen mukaan kohtuullisen hyvin. Sen sijaan murheita on aiheutunut autoilijoille, jotka tulevat Lahdenväylän suunnasta ja pyrkivät Sörnäisten rantatielle.

"Liikenne Sörnäisten rantatielle Lahdenväylän suunnasta on ohjattu kulkemaan Vanhan Talvitien kautta. Siellä on ollut välillä ahdasta", Muhonen kertoo.

Muhosen mielestä liikennejärjestelyjä vaikeuttaa se, että alueella on muitakin työmaita kuin rakenteilla oleva kauppakeskus. Kokonaisuudessaan järjestelyt ovat hänestä silti toimivat.

Pyöräilijä Kiiskinen polkee työmaan halki ensimmäistä kertaa. Hän uskoo oppivansa reitit, kunhan tästä ensimmäisestä päivästä selviää.

"Kivinokalla on kesämökki, joten sinne tulee sitten poljettua lähes päivittäin."

Näin ajetaan Kalasataman sekavan työmaan halki
Näin ajetaan Kalasataman sekavan työmaan halki
HSTV näyttää, miten työmaaksi muuttuneessa Kalasatamassa autoillaan. Metroaseman ympärille nousee Redi-kauppakeskus, jonka takia liikenne kulkee poikkeusreiteillä yli kaksi vuotta. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu HS, grafiikka: Boris Stefanov HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat