Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Superviikonloppu täyttää Helsingin tapahtumilla

Pelkästään Maailma kylässä -festivaali odottaa kymmeniätuhansia kävijöitä

Kaupunki
 
Katarina Sällylä HS
Tour de Terrace aloitti viikonlopun kaupunkitapahtumaputken Helsingissä. Matti ja Leena Kurki istuivat perjantaina lempiterassillaan Public Cornerissa.
Tour de Terrace aloitti viikonlopun kaupunkitapahtumaputken Helsingissä. Matti ja Leena Kurki istuivat perjantaina lempiterassillaan Public Cornerissa. Kuva: Katarina Sällylä HS

Kesäkausi saa varaslähdön, kun Helsingin keskustassa järjestetään tänä viikonloppuna lukuisia eri tapahtumia.

Sopivaa ohjelmaa on liki jokaiselle pääkaupunkiseutulaiselle, esimerkiksi isot festivaalit Maailma kylässä ja Ihana Helsinki, kirpputoritapahtuma Siivouspäivä tai juoksutapahtuma Naisten kymppi. Ihana Helsinki -festivaaliin kuuluu useita pienempiä tapahtumia, kuten terasseja esitellyt Tour de Terrace ja lauantainen Lasipalatsinaukion leikkipäivä.

Tapahtumia tuntuu kasautuneen tähän viikonloppuun poikkeuksellisen paljon, mutta ruuhkaiset viikonloput leimaavat koko kesäkautta.

"Tämä on ulkotapahtumien kohdalla luontevaa", sanoo Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker.

Helsingin kesäkuu ja elokuu ovat perinteisesti vuoden kiireisimpiä. Poikkeuksellisesti tämän vuoden heinäkuukin on ruuhkainen. Silloin voimistelufestivaali Gymnaestrada tuo Helsinkiin 21 000 voimistelijaa. Tapahtumat tuskin kärsivät toisistaan – päinvastoin, sanoo Becker.

Maailma kylässä -festivaalin viestintäpäällikköä Johanna Eurakoskea ei haittaa, että he jakavat viikonlopun muiden tapahtumien kanssa.

"Tapahtumat tukevat toisiaan. Ihmiset tulevat keskustaan kiertelemään useammissa tapahtumissa."

Festivaalit voivat jopa tehdä yhteistyötä. Maailma kylässä -festivaaleilla nähdään pari samaa esiintyjää kuin Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa.

Eurakoski kertoo olevansa tyytyväinen, jos festivaaleille tulee 50 000 vierailijaa.

Susanna Kosonen HS
Kluuvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat