Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piraattipuolueen toimiston ikkuna rikottiin ja ovelle virtsattiin

Kaupunki
 

Piraattipuoluetta vastaan tehtiin sunnuntaina ilkivaltaa. Puolueen puoluetoimiston ikkuna rikottiin aamulla Helsingin Kalliossa Franzéninkadulla.

"Toimiston ikkuna rikottiin isolla kivellä noin kello kymmenen aikaan. Hyökkäyksen aikana toimistolla oli yksi puolueen toimihenkilö", piraattipuolue kertoi tiedotteessa.

Iskun tapahtuessa paikalla ollut toimihenkilö varmisti, että toimiston ovi on lukossa. Hän soitti paikalle apua. Toimihenkilö luonnehti tilannetta erittäin uhkaavaksi. Rikottuaan ikkunan ilkivallantekijä jäi odottamaan, että toimihenkilö poistuisi puoluetoimistosta.

Työntekijä näki häiriköijän hahmon, ilmeisesti ikkunaverhon läpi, kertoo puolueen varapuheenjohtaja Janne Paalijärvi HS:lle.

Taloyhtiöstä oli nähty, että paikalta pakeni juosten noin 180 senttimetriä pitkä, hoikahko mies, Paalijärvi kertoo.

Puoluetoimiston oveen oli myös virtsattu. Rikotun ikkunan takana myös yksi näyttöruutu oli mennyt kiven iskusta säröille.

Puoluetoimistoiskun jälkeen havaittiin, että puolueen puheenjohtajan Tapani Karvisen auton ikkunalasi oli rikottu. Ennen hyökkäystä oli tuhottu myös kadun varrella ollut valvontakamera.

Puolue teki ikkunan rikkomisesta rikosilmoituksen, ja puheenjohtaja teki rikosilmoituksen autonsa ikkunan rikkomisesta.

Lisäksi puolueen palautesähköpostiin tuli sunnuntaina herjaviesti, mutta Paalijärvi arvelee sitä teinipoikien huumoriksi.

Paalijärven käsityksen mukaan Piraattipuolueen puoluetoimistoa vastaan ei ole aiemmin kohdistunut mitään vastaavaa ilkivaltaa.

Jukka Perttu HS
Kallio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat