Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori mies sai ehdollista vankeutta 14-vuotiaan tytön raiskauksesta

Syyttäjä piti tekoa törkeänä, koska se tapahtui nöyryyttävästi julkisella paikalla

Kaupunki
 

Espoon käräjäoikeus on tuominnut nuoren miehen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen 14-vuotiaan tytön raiskaamisesta.

Teko tapahtui muutama vuosi sitten, kun mies oli 17-vuotias. Hänet tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies oli raiskannut tytön urheilukentällä. Nuoret olivat tutustuneet nuorisotalolla, ja he liikkuivat samoissa piireissä. He olivat kavereina viestitelleet keskenään puhelimitse ja Facebookin välityksellä.

Syksyllä 2011 he tapasivat kaksi kertaa urheilukentällä, jossa oli viettämässä aikaa muitakin kavereita.

Tytön mukaan hänet pakotettiin jo ensimmäisellä kerralla suuseksiin.

Miestä syytettiin myös tältä osin raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta oikeus ei löytänyt näyttöä tapahtumille.

Tytön kertomusta oikeus piti sinänsä uskottavana ja johdonmukaisena.

Vähän myöhemmin samalla urheilukentällä mies oli oikeuden mukaan pakottanut tytön yhdyntään. Teosta oli myös erään kaverin tekemät havainnot, jotka tukivat tytön kertomusta. Samalle kaverilleen tyttö oli myöhemmin illalla kertonut raiskauksesta.

Syyttäjä oli pitänyt lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä törkeänä, sillä teko oli tehty nöyryyttävästi julkisella paikalla.

Oikeuden mukaan teko ei ollut törkeä muun muassa sen takia, että nuorten ikäero oli varsin pieni ja kyse oli yksittäisestä sukupuoliyhteydestä.

Oikeuden arvion mukaan täysi-ikäinen olisi saanut teosta vajaan kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

Alaikäiselle tuomitaan kuitenkin neljänneksen lievempi rangaistus, joten oikeuden mukaan puolentoista vuoden ehdollinen vankeus on riittävä seuraamus.

Mies määrättiin maksamaan tytölle yhteensä 5 000 euron kärsimyskorvaukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat