Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moskova tukee sankareitaan

Kaupunki
 

Moskovan tärkein julkinen kulkuväline on metro. Kertalippu on keskiansioihin nähden aika kallis, 50 ruplaa eli lähes euron.

Käytäntö on toinen. Useimmat matkustavat ladattavilla Troika-lipuilla, jotka käyvät myös busseissa, johdinautoissa ja raitiovaunuissa. Lippuun ladataan haluttu rahasumma, jolloin kertalipun hinta on 30 ruplaa. Näyttölippuja on monenlaisia.

Ainut varsinainen alennus on opiskelijoille. Kuukauden opiskelijalippu maksaa 350 ruplaa eli 6,30 euroa, joten etu on selvä.

Julkisessa liikenteessä on satojatuhansia asiakkaita, jotka eivät maksa mitään. Ilmaislipun saa niin sanotulla sosiaalikortilla.

Suurin ilmaisryhmä ovat eläkeläiset. Heillä on myös oikeus kieltäytyä ilmaislipuista ja ottaa pieni rahakorvaus – se kannattaa, jos ulos ei juuri ole asiaa.

Lisäksi ilmaiseksi pääsevät alle 7-vuotiaat, invalidit ja heidän saattajansa sekä koko joukko erilaisia sankareita, kuten Neuvostoliiton, Venäjän federaation ja sosialistisen työn sankarit.

Yllättävin ilmaisryhmä ovat kansallisen družinan eli vapaaehtoisen järjestysjoukon jäsenet. Näitä naapuruston valvojia on Moskovassa noin 20 000.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat