Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmaislipun saa ulkomailla poliisi tai sokea

Helsingissä on keskusteltu kiivaasti siitä, kuka pääsee bussiin tai metroon ilmaiseksi. Näin lippujen hinta määräytyy maailmalla.

Kaupunki
 
Fabrizio Bensch Reuters
Matkustajia Berliinin päärautatieasemalla. Kaupungin liikenteessä aikuisen kuukausilippu maksaa noin 80 euroa.
Matkustajia Berliinin päärautatieasemalla. Kaupungin liikenteessä aikuisen kuukausilippu maksaa noin 80 euroa. Kuva: Fabrizio Bensch Reuters

Kuka saa tulevaisuudessa matkustaa joukkoliikenteessä ilmaiseksi tai alennuksella? Pääkaupunkiseudulla tästä on keskusteltu tänä keväänä paljon.

Helsingin seudun liikenne on suunnitellut ilmais- ja alennuslippujen karsimista esimerkiksi sokeilta, pyörätuolin käyttäjiltä, eläkeläisiltä ja lastenvaunuja työntäviltä. Varsinaisen päätöksen tekee kesäkuussa HSL:n hallitus, mutta nyt toukokuussa näyttäisi siltä, että esitys kaatuu.

Sekä Helsinki että Espoo asettuivat aiemmissa lausunnoissaan vastustamaan karsimista. Myös Vantaan kaupunginhallitus lausui maanantaina, että erityisryhmien oikeus alennus- ja vapaalippuihin tulee säilyttää nykyisellään.

Lippujen karsimista on perusteltu esimerkiksi sillä, että HSL:n nykyinen järjestelmä olisi monimutkainen ja sekava. Siksi HS:n kirjeenvaihtajat selvittivät, miten matkustaminen sujuu maailmalla.

Ikä tai vamma on alennuksen syy myös monessa muussa maassa. Sen sijaan lastenvaunujen kanssa pääsee harvassa paikassa ilmaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat