Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rynkytystä ja vääntelyä kaupungin kaduilla – HS koeajoi lakaisukoneen

Mannerheimin lastensuojeluliiton Pasilan osasto kutsui lakaisukoneen kevätriehansa tähdeksi

Kaupunki
 
Lakaisukone vääntelee kuin kiropraktikko
Lakaisukone vääntelee kuin kiropraktikko
Mannerheimin lastensuojeluliiton Pasilan paikallisyhdistys kutsui kevätriehaansa kadunlakaisukoneen. Se riehaannutti lapset. Mutta miten kadunlakaisukone ahmii sisäänsä roskan kuin roskan? Kiinteistönhoitaja Aatu Rosendahl selittää. Toimittaja: Lari Malmberg, kuvaus: Katarina Sällylä, leikkaus: Kristiina Marttinen.
Mesta käy paikoissa ja tekee asioita. Anna juttuvinkki hs.mesta@hs.fi

Kourallinen lapsen suita lopsahtaa auki, kun kiinteistönhoitaja Aatu Rosendahl pöräyttää kadunlakaisukoneensa Länsi-Pasilassa sijaitsevan leikkipuisto Sannan pihalle.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Pasilan paikallisyhdistys on keksinyt jotain poikkeuksellista. Paloautot ovat tämän tyyppisissä karkeloissa normi, mutta ihan joka kevätriehassa ei päästä ihmettelemään laitetta joka imee sisäänsä lähes mitä vain.

Leikkipuisto Sannan kevätriehan järjestelyihin monena vuonna osallistunut Kerttuli Punkari kertoo, että ISS:n lakaisukone on esittäytynyt riehassa jo kuutena vuotena peräkkäin. Pörisevä laite on myös aina saavuttanut lasten vankkumattoman kunnioituksen.

Niin käy tälläkin kertaa. Kestää noin kolmekymmentä sekuntia siitä, kun Rosendahl avaa ovet, siihen, että lakaisukoneen ohjaamo on täynnä lapsia.

Jokainen vipu tulee väännetyksi ja nappi painetuksi. Valot vilkkuvat ja torvi soi. Kukkapenkissä tuoksuu norjanangervo – ihan kohta on kesä.

Mutta miten kone itse asiassa toimii? Kiinteistöhuoltoyhtiö ISS:llä työskentelevä Rosendahl selittää.

Teho:

Koneen alla sijaitseva imupöytä pystyy imemään jopa 1 900 litraa minuutissa. Sisään survoutuu niin lasipulloja kuin tölkkejäkin, mutta pitsalaatikoihin imurin suu ei enää veny. Taloyhtiön piha putsautuu noin 15–20 minuutissa.

Nopeus:

Kadunlakaisukone etenee parhaimmillaan 40 kilometriä tunnissa, mutta imuvaihteen ollessa päällä kuljettaja voi päästellä vain viisi kilometriä tunnissa.

Ajo-ominaisuudet:

Kone tarjoaa koko vartalolle kiropraktikkomaisen ravisteluhoidon, jonka aikana kuljettajaa väännellään, käännellään, ravistellaan ja heijataan.

Ääni:

Härvelin ulkonäkö antaa olettaa, että metakka olisi kova. Mutta ei, lakaisukone on itse asiassa melko hiljainen.

Muotoilu:

Kuin 80-luvun auto. Laatikko ja renkaat.

Katarina Sällylä
Lakaisukone ilahdutti lapsia leikkipuisto Sannan pihalla Länsi-Pasilassa.
Lakaisukone ilahdutti lapsia leikkipuisto Sannan pihalla Länsi-Pasilassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat