Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoolaisnainen osti lastenrattaat matkalipuksi

Kantoliina ei oikeuta ilmaiseen matkaan. Tyhjillä vaunuilla matkustetaan harvoin.

Kaupunki
 
Eiri Valannon kirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 27. toukokuuta.
Eiri Valannon kirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 27. toukokuuta.

Eiri Valanto Espoosta kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla (27. 5.) ostaneensa edulliset rattaat bussilipuksi.

Hän kirjoittaa, että olisi ostanut kantoliinan, jos lapsen kuljettaminen olisi siinä yhtä edullista kuin rattaissa.

Helsingin seudun liikenteen HSL:n ohjeiden mukaan joukkoliikennevälineissä voi matkustaa ilmaiseksi, jos kuljettaa 0–6-vuotiasta lasta lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa. Lapsen ei tarvitse olla vaunuissa.

HSL:n asiakaspalvelun ryhmäpäällikkö Eija Jalo kertoo, että ohjeen taustalla on turvallisuus. Vaunujen, rattaiden ja pyörätuolin kanssa voi matkustaa ilmaiseksi, koska niitä ei voi jättää yksin linja-auton keskiosaan esimerkiksi lipun leimaamisen ajaksi.

Jalon mukaan vuodessa tulee joitakin kyselyjä siitä, oikeuttaako kantoliina matkustamaan ilmaiseksi. Kyselyitä tulee myös pulkista. Niihin ei kuitenkaan liity samanlaista turvallisuuskysymystä kuin esimerkiksi rattaisiin, ja siksi matkustaminen maksaa.

Metrossa, raitiovaunussa ja joissain linja-autoissa lipun voi leimata myös välineen keskiosassa, eli ohje on niiden osalta vanhentunut.

Pääkaupunkiseudulla onkin keskusteltu tänä keväänä paljon siitä, kenen pitäisi saada matkustaa ilmaiseksi. Ohjeet aiheuttavat harvoin väärinkäytöksiä.

HSL:n tarkastusesimies Sanna Hirvi kertoo, että joskus vastaan on tullut tapauksia, joissa aikuinen on matkustanut tyhjien tai tavaraa täynnä olleiden vaunujen kanssa ilmaiseksi. Se on kuitenkin harvinaista.

Joskus on myös ollut tapauksia, joissa lapsen iso koko on kiinnittänyt tarkastajan huomion. Tuolloin aikuinen on matkustanut ilmaiseksi lapsen ja rattaiden verukkeella, vaikka lapsi on jo ollut yli 6-vuotias.

Hirven mukaan ohjeita noudatetaan kuitenkin pääsääntöisesti hyvin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat