Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion tukemiin vuokra-asuntoihin on tulossa määräaikaiset vuokrasopimukset

Kaupunki
 

Valtion tukemiin ARA-vuokra-asuntoihin pääsevät tulevaisuudessa asumaan vain pienituloiset. Uudessa hallitusohjelmassa aiotaan palauttaa asukkaiden valintaan jälleen tulorajat eli hakijoiden tulot ja varallisuus tarkistetaan.

Uudet vuokrasopimukset tulevat määräaikaisiksi ensi vuoden alusta.

Hallitus tavoittelee sitä, että edullisiin vuokra-asuntoihin valikoituu ainoastaan pienituloisia asunnon tarvitsijoita.

Aiheesta kiistelivät keväällä valtiovarainministeriö ja ympäristöministeriö. Tutkimusten mukaan noin kuusi prosenttia vuokratalojen asukkaista kuuluu kahteen korkeimpaan tuloluokkaan, valtiovarainministeriö perusteli tulotason tarkistamista.

Vuokralaisten tulot aiotaan tarkistaa viiden vuoden välein. Jos tulot ovat nousseet liian korkeiksi, vuokralaisella on kaksi vuotta aikaa etsiä toinen asunto.

"Tämä on oleellinen muutos ja aiheuttaa epävarmuutta. Asukkaat pelkäävät, että jos tulot ylittyvät 20 eurolla, joutuu lähtemään. Muutto voi olla esimerkiksi lasten kannalta huono asia", kuvaa toimitusjohtaja Jaana Närö Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiöstä Hekasta.

Joka neljäs helsinkiläinen lapsi asuu Hekan vuokra-asunnossa.

"Uudistus myös tuottaa paljon lisää työtä ja byrokratiaa. Pitää luoda järjestelmät, joilla tunnistetaan viiden vuoden tarkistusaikataulut", Närö muistuttaa.

Hän pelkää, että uudistus saattaa johtaa ennen pitkää asuinalueiden eriarvoistumiseen ja leimautumiseen.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Antti Lindtmanin (sd) mielestä linjaus johtaa pääkaupunkiseudun alueiden voimakkaaseen eriarvoistumiseen. "Tämä johtaa siihen, että jatkossa köyhät asuvat lähiöissä ja rikkaat omilla alueillaan", Lindtman sanoo.

Hän pelkää, ettei tuetuissa vuokra-asunnoissa asuvien ihmisten kannata ottaa parempipalkkaista työtä vastaan, sillä he menettäisivät sen jälkeen asuntonsa.

Myös Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Anni Sinnemäen (vihr) mielestä linjaus on huono. Myös hänen mielestään se lisää alueiden eriarvoistumista ja luo kannustinloukkuja.

"Tässä ei ole mietitty lainkaan ihmisten turvallisuutta tai sitä, miten luodaan viihtyisiä asuinalueita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat