Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelastuslaitos epäonnistui kehäradan harjoituksissa

Kaupunki
 

Kehäradan tunneliosuudella viime viikonloppuna järjestetty harjoitus epäonnistui pelastuslaitoksen osalta täysin, sanoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Juha Rajala. Rajala vastaa pelastuslaitoksella kehärata-projektista.

Tarkoitus oli 23. toukokuuta treenata tehtäviä maan alla.

"Luulimme, että olisimme valmiita tällaiseen suuronnettomuuteen. Emme osanneet soveltaa", hän sanoo.

Harjoituksen lähtötilanne oli se, että junahenkilökunta teki hälytyskeskukselle ilmoituksen junassa havaitusta savusta. Juna oli tunnelissa noin 400 metrin päässä Aviapoliksen asemalta. Matkustajina oli yli 400 vapaaehtoista, jotka piti evakuoida tunnelista.

"Liikennevirasto hoiti evakuoinnin harjoituksessa erittäin mallikkaasti", toteaa Rajala.

Pelastuslaitoksella tuli ongelmia esimerkiksi tiedonkulussa: johtamisohjetta vaihdettiin kesken kaiken, savunpoiston aloittaminen vei aikaa ja tekninen puoli kangerteli. Epäonnisesta harjoituksesta kertoi ensimmäisenä Pelastustieto.fi.

Rajala korostaa, että kun liikenne kehäradalla 1. heinäkuuta alkaa, matkustajien ei tarvitse olla huolissaan turvallisuudestaan.

"Kehärata tulee olemaan yksi vastuullamme oleva riskikohde, samalla tavalla kuin lentoasema. Lisäksi meidän täytyy varautua siihen, että Aviapoliksen alueelle tulee muutaman vuoden kuluttua niin korkeita rakennuksia, että tehtäviä joudutaan suorittamaan 50 metriä ylöspäin ja saman verran alaspäin."

Marju Järvinen HS
Veromies

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat