Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lintupesueet aiheuttavat äkkitilanteita liikenteessä

Liikenneoikeuden veteraani hyväksyy äkkijarrutuksen lintujen vuoksi

Kaupunki
 

Maanteitä pitkin tepastelevat lintupesueet aiheuttavat alkukesästä äkkitilanteita liikenteessä.

Esimerkiksi Espoossa poliisi joutui viikonvaihteessa aprikoimaan, ketä epäillä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta lauantaina tapahtuneen lintukolarin yhteydessä: peräänajajaa vai äkkijarruttajaa.

Liikennelainsäädännön asiantuntija, kymmeniä painoksia Tieliikenne-käsikirjaa kirjoittanut varatuomari Henrik Lundsten ei tunne tapausta, mutta asettuisi ensisijaisesti lintujen ja heitä suojelleen jarruttajan puolelle.

Vuonna 1975 syntynyt henkilöauton kuljettaja huomasi Espoon Länsiväylällä lintupesueen ja lintuja suojellakseen jarrutti voimakkaasti.

Takana ajanut, vuonna 1947 syntynyt autoilija törmäsi henkilöautollaan jarruttajan perään. Molemmat vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

"Tällä kertaa lähdemme liikkeelle siitä, että kuulemme aikanaan molempia osapuolia epäiltyinä", sanoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen.

Tavallisesti peräänajoissa epäillään aina ensisijaisesti peräänajajaa.

Tieliikennelain mukaan kuljettajan on pidettävä edellä kulkevaan ajoneuvoon niin suuri etäisyys, ettei päälleajon vaaraa synny. Toisaalta laki kieltää tarpeettomat äkkijarrutukset.

Liikenneturvallisuusyhdistyksen hallitukseen kuuluvan Lundstenin mukaan lintupesue on riittävä peruste äkkijarrutukseen.

"Lintujen takia jarruttamista ei voi pitää aiheettomana. Pesueen ilmestyminen tielle on ennalta arvaamaton tilanne, ja jos sellainen osuisi omalle kohdalleni, jarruttaisin varmasti," hän sanoo.

"Olen sen verran eläinten ystävä. Sitä paitsi autoilijat roikkuvat etenkin moottoriteillä aivan liian lähellä toisiaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat