Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosaareen kaavaillaan maan isointa golfhallia

Helsinki tarjoaa yhtiölle 400 000 euron lainaa

Kaupunki
 

Helsingin Vuosaaren liikuntapuistoon avataan todennäköisesti loka–marraskuun vaihteessa Suomen suurin golfhalli. Kaupunki aikoo myöntää golfhalliyhtiölle 400 000 euron lainan ja siihen sovellettavan lainatuen. Kokonaisuudessaan hanke maksaa noin 1,1 miljoonaa euroa.

Planmeca Golf Areena Helsinki Oy:lle on jo kiinteistölautakunnassa päätetty vuokrata noin 5 000 neliömetrin suuruinen maa-alue Vuosaaren liikuntapuistosta kymmeneksi vuodeksi. Yhtiö aikoo pystyttää alueelle 3 780 neliömetrin suuruisen golfhallin.

Hallin vieressä on Vuosaaren golfkenttä. "Hallin sijainti tukee hyvin kokonaisvaltaisen golftoiminnan kehittämistä", kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toteaa kaupunginhallituksen päätösehdotuksen perusteluissa.

"Yhteistyötä tehdään varmasti Vuosaari Golf Oy:n ja seuran kanssa. Onhan Vuosaari Golf Ry:llä liki 1 800 jäsentä", sanoo golfhalliyhtiön toimitusjohtaja Kari Anttila.

Anttila itse on pelannut golfia yli 20 vuotta. Hän haluaa nyt omalta osaltaan luoda nuorille ja varttuneemmillekin hyvät ja monipuoliset olosuhteet harjoitteluun.

"Haluamme lisää mikko ilosia ja minea blomqvisteja – ennen kaikkea uusia naamoja lajin pariin."

Planmeca Golf Areena Helsinki Oy on hammashoitolaitteita valmistavan Planmeca Oy:n tytäryhtiö. Planmecan perustaja Heikki Kyöstilä on innokas golfaaja, ja hän haluaa Anttilan mukaan "jättää jälkeensä liikuntaa ja erityisesti nuorten liikuntaa tukevaa toimintaa".

Planmeca on itähelsinkiläinen yhtiö. Sen pääkonttori ja suurin osa muistakin toiminnosta on Herttoniemessä.

"Itähelsinkiläisyys on Heikki Kyöstilälle iso asia, ja osittain sen takia golfhallikin rakennetaan Itä-Helsinkiin", Anttila sanoo.

Helsingissä on nykyisin vain yksi golfharjoitteluun tarkoitettu ylipainehalli. Se sijaitsee Malmilla. Samalla Suomessa on yli 144 000 rekisteröinyttä pelaajaa ja yli 150 golfkenttää. Uusi halli parantaa nimenomaan talviharjoitteluolosuhteita.

Mikäli halli aukeaa golfaajille syksyllä, on se lumilautailijoiden, freestylehiihtäjien ja ehkä myös skeittareiden käytössä vuoden 2016 kesällä, sanoo Anttila.

Kaupunginhallitus hyväksyi lainahakemuksen maanantaina. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

Pekka Torvinen HS
Vuosaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat