Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomenojan vyyhti johti useisiin syytteisiin

Veneyrittäjä Massimiliano Carbonen häirintää käsitellään käräjäoikeudessa

Kaupunki
 
Sami Kero HS
Espoon Suomenojan sataman epäselvyyksiä on puitu jo pitkään. Tiistaina selvisi, että sataman tapahtumia käsitellään myös käräjäoikeudessa.
Espoon Suomenojan sataman epäselvyyksiä on puitu jo pitkään. Tiistaina selvisi, että sataman tapahtumia käsitellään myös käräjäoikeudessa. Kuva: Sami Kero HS

Espoon Suomenojan sataman vyyhdin selvittelyä jatketaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä Heli Posti kertoi tiistaina nostavansa syytteet kahta Espoon kaupungin työntekijää vastaan. Syytekohtia on useita, kuten lahjuksen ottaminen, laiton uhkaus ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Tästä on kyse

 HS paljasti syksyllä 2014 laajoja epäselvyyksiä Suomenojan sataman kilpailutuksissa ja sopimuksissa.

 Sisäinen tarkastus havaitsi ongelmia myös toimivaltuuksien ylittämisessä.

 Veneyrittäjä Massimiliano Carbone on kertonut Espoon kaupungin työntekijöiden häirinnästä.

Taustalla on veneyrittäjä Massimiliano Carbonen häirintä, jota poliisi alkoi selvittää tutkintapyynnön perusteella. Carbone kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että tapahtumia puidaan oikeudessa.

"On vähintäänkin oikein, että tämä asia selvitetään nyt toden teolla", Carbone sanoo HS:lle.

Carbone muun muassa yritettiin häätää kyseenalaisin perustein Suomenojan satamasta.

Espoon kaupungin toimintaa Carbone ihmettelee tapahtumien selvittelyssä. Myös monet espoolaiset poliitikot ovat arvostelleet kaupungin johdon vitkastelua ja salailevaa linjaa Suomenojan tapauksessa.

"Jos kyse olisi jostain yrityksestä, olisi tämä imagollinen katastrofi. Nyt tämä on vaikuttanut tietenkin Espoon kaupungin maineeseen", Carbone sanoo.

Suomenojan epäselvyydet nousivat esille, kun Helsingin Sanomat paljasti viime syksynä laajoja epäselvyyksiä sataman kilpailutuksissa ja sopimuksissa.

HS ei tavoittanut tiistain aikana Espoon kaupunginjohtajaa Jukka Mäkelää (kok). Lähettämässään tiedotteessa kaupunki kertoo "suhtautuvansa syytteisiin vakavasti".

Yksi syytteen saaneista on Espoon kaupungin ulkoilupäällikkö Tapani Kortelainen.

Yksi työntekijä on saamassa syytteet syrjinnästä, laittomasta uhkauksesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjuksen ottamisesta.

Toisen epäillyn kohdalla kihlakunnansyyttäjä Heli Posti on päättänyt nostaa syytteet pakottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Posti teki myös syyttämättäjättämispäätöksen viidestä eri epäillystä rikoksesta.

Tapauksen esitutkintamateriaali ei ole vielä julkista, joten Kortelaisen saamat syytteet eivät ole toistaiseksi tiedossa.

Ulkoilupäällikkö Kortelainen ei vastannut HS:n soittopyyntöön tiistaina.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok) myöntää, että Suomenojan sotkujen selvittely on edennyt hitaasti.

"Asiaa olisi pitänyt hoitaa tehokkaammin ja niin, etteivät luottamushenkilöt joudu puuttumaan siihen. Tämä on operatiivista [virkamiesjohdon vastuulle kuuluvaa] toimintaa."

"Toisaalta meillä on velvollisuus tutkia eikä hutkia", Konttas sanoo.

Espoo on teettänyt Suomenojan tapahtumiin liittyen myös erityistilintarkastuksen. Sen tuloksia perataan mahdollisesti kahden viikon päästä kaupunginhallituksessa.

Selvittelyssä on ollut myös muun muassa hankinnoista vastaavien virkamiesten toiminta, bensahävikit Espoon kaupungin tankeista ja kaupungin omistamien mökkien käyttö vapaa-ajalla.

Veneyrittäjä Massimiliano Carbone kertoo, että viime aikoina hänellä on ollut työrauha, eikä uusia ongelmia ole tullut.

"Kolmen vuoden aikana on kulunut valtavasti aikaa hukkaan kaikenlaisten selvittelyiden takia. On kivaa, että nyt saa vihdoin keskittyä töihin", Carbone sanoo.

Jyri Hänninen HS
Kaitaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat