Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi teki ratsian Cannonballin tiloihin

Moottoripyöräjengin hallusta löydettiin laittomia aseita ja suuri määrä huumeita

Kaupunki
 

Poliisi löysi tiistaina ratsiassa laittomia ampuma-aseita ja huumausaineita moottoripyöräjengi Cannonball MC:n kerhotiloista Helsingin Karjalankadulta.

Itä-Uudenmaan poliisin ja Helsingin poliisin ratsiassa paljastui lisäksi laaja talousrikossarja. Viisi ihmistä otettiin kiinni ja pidätettiin.

Rikoskomisario Juha Tuovinen arvioi löytyneen huumelastin arvoksi katukaupassa yli 28 000 euroa.

Kahden kiinni otetun jengiläisen epäillään lisäksi ottaneen haltuunsa viime syksynä rakennusalalla toimineen yhtiön, jonka liiketoiminta oli hiipumassa.

Poliisin mukaan yhtiö oli ostettu bulvaanien nimiin ja heitä käytettiin nimellisesti yhtiön omaisuuden hävittämiseen. Bulvaanilla poliisi tarkoittaa toimijaa, joka tekee sopimuksen omissa nimissään toisen omistajan laskuun.

Bulvaanien nimissä yhtiö oli haettu saneerausmenettelyyn, jolla yritettiin viivyttää yrityksen ajautumista konkurssiin.

"Vääräsisältöinen yrityssaneeraushakemus oikeudelle on kirjoitettu laadukkaasti, joten voidaan ainakin epäillä, että sen laatijalla on jonkinlaista alan koulutusta", Tuovinen arvioi.

Poliisin mukaan todelliset toimijat olivat ehtineet tehdä joitakin rahasiirtoja yrityksen tileiltä. Toimeksiantajayhtiöt olivat vielä maksamassa yritykselle useita satoja tuhansia euroja, mutta poliisi pääsi väliin vakuustakavarikoilla.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että samojen bulvaanien nimiin oli hankittu yli neljäkymmentä yritystä.

"Rikollinen toiminta on ollut ammattimaista, ja voidaan todeta, että järjestäytynyt rikollisuus on vahvasti mukana tutkittavassa talousrikoskokonaisuudessa", Tuovinen toteaa.

Verna Vuoripuro HS
Alppiharju

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat