Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiä odottaa pian pormestarin valinta

Kaupunki
 
Lasse Männistö
Lasse Männistö

Helsingin johtamisjärjestelmään tulee todennäköisesti suuria muutoksia kevään 2017 kuntavaalien jälkeen.

HS kysyi keskiviikkona neljän suurimman puolueen – kokoomus, vihreät, Sdp ja vasemmistoliitto – kantaa valintamalliin. Kaikki haluavat, että järjestelmää muutetaan kohti niin sanottua pormestarimallia.

Tarkoitus on, että ylin johto vastaa paremmin kuntavaalien tulosta. Tällöin kaupunginjohtajat ja apulaiskaupunginjohtajat tai pormestarit ja apulaispormestarit valittaisiin kaupungin johtoon vain vaalikaudeksi.

"Helsingin pitäisi siirtyä pormestarimalliin, jossa ylin poliittinen vallankäyttö olisi pormestareilla ja apulaispormestareilla", sanoo Helsingin suurimman puolueen kokoomuksen ryhmänjohtaja Lasse Männistö.

Männistö on vetänyt puolitoista vuotta Helsingin johtamisjärjestelmän uudistamista pohtinutta ryhmää. Ryhmään kuuluu viisi suurinta puoluetta.

Puolueiden pitää jättää näkemyksensä Helsingin johtamistavan uudistamiseksi viimeistään tänään torstaina. HS sai neljän suurimman ryhmän vastaukset keskiviikkona.

Helsingin kaupunginjohtajat ovat nykyisin käytännössä poliitikkoja, jotka leikkivät virkamiehiä. Heidät on valittu tehtävään poliittisin perustein, mutta he toimivat työssään virkavastuulla.

Kaupunginjohtajien toimikausi on pääasiallisesti seitsemän vuotta.

Kesän jälkeen Helsingin johtamisuudistus siirtyy virkamiesvalmisteluun. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää uudistuksista vuoden loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat