Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotikaupunki on Haloo Helsingille kaunis ja rakas

Suosikkiyhtye aloittaa kesän keikat tänään Kivenlahtirockista

Kaupunki
 
Haloo Helsinki esittelee rakkaimmat paikat Helsingissä
Haloo Helsinki esittelee rakkaimmat paikat Helsingissä
Haloo Helsinki keikkailee kesällä enimmäkseen muualla kuin Helsingissä. Helsinki rantoineen, lähiöineen ja puistoineen on yhtyeen jäsenille rakas paikka. Yhtye kertoo itselleen merkityksellisimmät paikat Helsingissä. Toimittaja: Kaisu Moilanen HS, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu HS.

Kun Haloo Helsinki -yhtyeen soittajat astuvat lounasravintolan maisematerassille, eivät he juurikaan erotu toimistoväestä, joka paikkaa arkisin kansoittaa.

Kapeat tummansiniset puvut istuvat muusikoille täydellisesti. Valkoiset paidat hohtavat kesäauringossa. Ainoastaan solmiot puuttuvat.

Yhtyeen keulakuva Elli Haloo erottuu massasta. Punaiset huulet kiiltävät ja mokkatakin hapsuhihat heiluvat – tämä nainen ei näytä kongressihotellin asiakkaalta.

Fakta

Haloo Helsinki – nuori ja menestynyt

 Haloo Helsinki on nelihenkinen vuonna 2006 perustettu helsinkiläisyhtye, joka on julkaissut viisi albumia.

 Yhtye nousi menestykseen viisi vuotta perustamisensa jälkeen kappaleellaan Maailman toisella puolen.

 Yhtyeeseen kuuluvat laulaja ja basisti Elli Haloo, kitaristi-säveltäjä Leo Hakanen, kitaristi-säveltäjä Jere Marttila sekä rumpali Jukka Soldan.

 Yhtyeen kaksi viimeistä levyä on täysin omaa tuotantoa, mutta kaikilla levyillä on bändin itse tekemiä kappaleita.

 Sanoituksista vastaa Elli Haloo.

Ravintola Loisteen ylimmästä kerroksesta avautuu huumaava näkymä Helsinkiin, eikä ilma voisi olla parempi. Maisema ei aivan ylety Pohjois-Helsinkiin, bändin synnyinsijoille.

Haloo Helsinki on aito lähiöbändi, kotoisin Suutarilasta. Kitaristi-säveltäjät Leo Hakanen ja Jere Marttila ovat tunteneet toisensa päiväkodista asti, Elli ja rumpali Jukka Soldan liittyivät yhteisiin soittoharjoituksiin vasta myöhemmin yläasteella.

"Tiesimme, että Jukka on koulun paras rumpali, joten tietenkin halusimme hänet mukaan", Hakanen sanoo.

"Halusimme bändiin mukaan soittajia, joilla on samanlaiset haaveet ja tavoitteet kuin meillä. Me halusimme olla Suomen suurin bändi", Marttila lisää.

Oikeastaan tavoitteena oli saada soittaa ammatikseen ja nauttia siitä.

"Tai saada ihmiset tuntemaan jotain", Elli Haloo lisää.

Muutamassa vuodessa yhtye kasvoi niin suosituksi, että kotikaupunkiin viittaava nimi sai uuden merkityksen.

"Se on ehkä enemmän muuttunut käsitteeksi", Elli sanoo.

Yhtye nousi yhdeksi Suomen kuunnelluimmista viime vuonna, kun heidän levynsä Kiitos ei ole kirosana oli vuoden neljänneksi myydyin.

Käsitteeksi on muuttumassa myös yhtyeen ehkä tunnetuin kappale Maailman toisella puolen.

"Kuulin, että joissain kouluissa sitä on laulettu kevätjuhlassa Suvivirren paikalla", Elli sanoo ja hyräilee.

Yhtye on niin haluttu, että syksyn Hartwall-areenan illoista ensimmäinen myytiin loppuun vain 18 minuutissa, Hakanen lisää.

Suosio on johtanut siihen, että muuten varsin kotiseuturakkaat muusikot viettävät suurimman osan kesästään muualla Suomessa. Siksi lauantainen keikka Espoon Kivenlahtirockissa on muusikoille poikkeuksellinen.

"Siinä on aina erilainen lataus, kun soittaa täällä ja tietää, että yleisössä on kavereita. Melkein yhdeksänkymmentä prosenttia keikoista on muualla kuin pääkaupunkiseudulla", Hakanen sanoo.

Keikkamatkoilla maanteiden laidat ja peltomaisemat ovat tulleet tutuiksi. Helsinkiin on ehkä juuri siksi aina yhtä ihana palata.

"Täällä tuntee, että voi taas hengittää. Kun keikkabussi kurvaa kotitalon eteen, niin se tuntuu aina yhtä ihanalta. Tietenkin, tämähän on koti, ja koti on aina rakas", Elli kuvailee.

Aapo Huhta HS
Suosio on johtanut siihen, että Haloo Helsinki -yhtyeen jäsenet Jukka Soldan (vas.), Elli Haloo, Leo Hakanen ja Jere Marttila viettävät suurimman osan kesästään muualla kuin Helsingin seudulla. Ehkä juuri siksi omilla kotikulmilla esiintymisessä on bändille henkilökohtainen lataus, miettii Marttila. "Sehän on tosi harvinaista, että omat kaverit pääsevät katsomaan keikkaa."
Suosio on johtanut siihen, että Haloo Helsinki -yhtyeen jäsenet Jukka Soldan (vas.), Elli Haloo, Leo Hakanen ja Jere Marttila viettävät suurimman osan kesästään muualla kuin Helsingin seudulla. Ehkä juuri siksi omilla kotikulmilla esiintymisessä on bändille henkilökohtainen lataus, miettii Marttila. "Sehän on tosi harvinaista, että omat kaverit pääsevät katsomaan keikkaa."

Kotikulmilla rentoudutaan ja valmistaudutaan uuteen keikkarupeamaan.

Hakanen, Marttila ja Soldan ovat vahvasti Suutarilan miehiä. Miehet asuvat lähellä toisiaan ja viettävät usein vapaapäivätkin yhdessä. Suutarilassa urheillaan ja tavataan ystäviä. Siellä syntyy myös uutta musiikkia.

"Meillä on siellä hyvät paikat musiikin tekemiselle ja treenikämpät", Marttila kertoo.

Helsingin kantakaupunkiin tullaan, kun Jäähallissa pelataan HIFK:n peli. Hakanen on onnistunut käännyttämään muut jäsenet joukkueen kannattajiksi.

"Pitää laittaa perinteet kunniaan ja jakaa tämä sukupolvelta toiselle", Hakanen sanoo totisena.

Peleissä käydään koko yhtyeen voimin – tai no melkein.

"Ellikin tulee välillä", Marttila sanoo.

"Vain silloin kun pelataan SaiPaa vastaan", Elli lisää.

"Sydämeni sykkii Itä-Suomelle, sukujuureni ovat siellä."

Sykkii laulajan sydän myös Kalliolle, rakkaalle kaupunginosalle.

Kun muut yhtyeen muusikot venyttelevät jäseniään Siltamäen viherkummuilla, pelaavat golfia, purjehtivat tai nostavat punttia, Elli hyppää potkulautansa päälle ja kiitää ympäri kaupunkia ihan huvikseen.

Potkiminen ei entistä skeittaria väsytä.

"Sillä pääsee tosi pitkiä matkoja. Ja hei, sen voi nostaa bussiin mukaan, jos ei enää jaksakaan kävellä."

Bändin hittien sanoituksissa Helsinki on rosoinen, "maailman karuin kaupunki". Lauluissa vilahtelevat Tallinnanaukio, Vantaanjoki, Manala. . . Helsinki tuntuu olevan kaupunki, jossa kadulle kaatunutta ei auteta. Bändin jäsenten puheissa kaupunki on kuitenkin kaunis, rakas ja turvallinen.

"Se on oikeastaan ihan parasta, kun on tyhjä päivä, ja lähtee joidenkin kanssa kiertelemään ympäri kaupunkia ja pysähtelee jätskikiskoille."

Ja myöhään yöllä, kun nälkä yllättää, voi rokkarin nähdä hiipivän tutulle nakkikioskille.

"En ymmärrä, miksi nakkikioskeja parjataan. Mitä muuta ruokaa saa neljältä yöllä? Menen aina samalle snägärille. Siinä on tosi hyvä mummo, joka yötä myöten laittaa hyvää ruokaa", Elli sanoo.

 

Haloo Helsinki esiintyy tänään lauantaina Kivenlahtirockissa. Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta yhtye soittaa Kaisaniemen puistossa.

Oikaisu lauantaina kello 14.08: Artikkelin faktalaatikossa väitettiin aiemmin virheellisesti, että bändi ryhtyi itse säveltämään ja sanoittamaan tuotantonsa kolmannen levyn jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat