Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi puhalluttaa rattijuoppoja tehostetusti

Huumekuljettajien osuus ratti- juopumusrikoksista on lisääntynyt

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Ville Männikkö
Poliisi puhalluttaa autoilijoita tehostetusti viikonloppuna. Helsingissä jäi vuonna 2014 kiinni noin 1700 rattijuoppoa.
Poliisi puhalluttaa autoilijoita tehostetusti viikonloppuna. Helsingissä jäi vuonna 2014 kiinni noin 1700 rattijuoppoa. Kuva: Ville Männikkö

Helsingin poliisi ja kaikki muutkin Suomen poliisilaitokset panostavat viikonloppuna rattijuopumusvalvontaan.

Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Drugs and Alcohol -valvontajaksoa.

Suomessa loukkaantui viime vuonna 423 ihmistä sellaisissa liikenneonnettomuuksissa, joissa joku turmaan osallisista auton kuljettajista syyllistyi rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen.

Helsingissä jäi vuonna 2014 kiinni noin 1 700 rattijuoppoa. Tänä vuonna rattijuoppoja oli toukokuun loppuun mennessä jäänyt kiinni noin 650.

"Tyypillisimmin auton rattiin lähdetään baari-illan päätteeksi. Osa kiinni jääneistä kuljettajista on niin kutsuttuja taparattijuoppoja, jotka ajavat päihtyneenä ja usein ilman ajo-oikeutta kerta toisensa jälkeen", sanoo komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista.

Huumekuljettajien osuus rattijuopumusrikoksista on lisääntynyt. Alkuvuodesta huumekuljettajien ja niin sanottujen sekakäyttäjien osuus koko maan rattijuopumuksista oli 33,8 prosenttia. Ongelma on havaittu myös Helsingissä, ja kuljettajille tehtävistä huumetesteistä on tullut osa liikennepoliisin jokapäiväistä työtä.

Komisario Kallion mukaan poliisi ei ehdi vahtia jatkuvasti jokaista Helsingin kolkkaa.

"Siksi rohkaisemme ihmisiä soittamaan hätänumeroon 112, jos he epäilevät päihtyneen ihmisen olevan auton ratissa. Yksikin liikenneonnettomuus on liikaa ja niiden ennalta estämiseen jokainen meistä voi omalla käytöksellään ja valppaudellaan vaikuttaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat