Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSY virittelee palkankorotusta johtajilleen

Toimitusjohtajan yli 10 000 euron kuukausipalkka nousisi 640 eurolla

Kaupunki
 
HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen
HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen

Helsingin seudun ympäristöasioista vastaava HSY suunnittelee johdolleen tuntuvaa palkankorotusta.

HS:n saamien tietojen mukaan kuntayhtymän toimitusjohtajan Raimo Inkisen (vihr) ja HSY:n toimialajohtajien palkkaa aiotaan nostaa yli kuudella prosentilla.

HSY:n hallituksen varapuheenjohtaja Essi Kuikka (vihr) vahvistaa, että asia on ollut hallituksessa esillä. "Se oli silloin lähetekeskustelussa, asiasta päätetään tulevan viikon perjantaina", Kuikka sanoo.

Inkinen saa nykyisin tehtävässään yli 10 700 euron kuukausiansiot. Lisäksi hänellä on vapaa autoetu, joka tarkoittaa sitä, että työnantaja maksaa hänelle kaikki työsuhdeauton käytöstä aiheutuvat kustannukset.

Inkinen ei kertonut HS:lle pyynnöstä huolimatta hänen autoetunsa euromääräistä suuruutta. Inkisen kuukausipalkka nousisi noin 640 eurolla, mikäli hän saisi kuuden prosentin palkankorotuksen. HSY:n hallituksen varapuheenjohtajana toimiva Kuikka sanoo, että HSY:n virkamiesjohdon palkkausta on valmisteltu HSY:n hallituksen puheenjohtajiston johdolla. Miksi tällaista korotusta nyt esitetään?

"Katsotaan, mikä se esitys viikon päästä on. Palkka on ollut nyt viisi vuotta sama", Kuikka sanoo.

Essi Kuikka, onko kuuden prosentin taso mielestäsi tässä taloustilanteessa sopiva?

"Sitä täytyy vielä katsoa. Pyysimme asiaan tarkennuksia esimerkiksi kokonaispalkan osalta. Halusimme verrata sitä esimerkiksi HSL:n toimitusjohtajan palkkaan ja etuihin."

HSL:n toimitusjohtajan Suvi Rihtniemen (kok) kuukausipalkka oli vuoden 2010 alussa 10 100 euroa. Tämän lisäksi hänelle maksettiin muun muassa 800 euron arvoinen autoetu. Näiden yhteenlaskettu summa oli siis 10 900 euroa. Nyt Rihtniemen palkka on noussut yleiskorotusten jälkeen 11 045 euroon kuukaudessa. Hänen autoetunsa arvo on nykyisin 845 euroa, joten Rihtniemen kuukausiansiot autoedun jälkeen ovat 11 890 euroa.

HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen ei halua kommentoida asiaa itse. Hän sanoo, että asiasta kommentoiminen kuuluu hallituksen puheenjohtajalle Matti Enrothille (kok).

"Palkkauksen arviointi on normaalia hallinnointia. Eri asia on, korotetaanko palkkaa. Johtoryhmässä on henkilöitä, joiden palkkaa ei ole tarkasteltu HSY:n perustamisen jälkeen", Enroth sanoo.

Myös HSY:n hallitukseen kuuluva Antti Vuorela (sd) on korotusaikeiden suhteen vaitonainen.

"Asioista on toki keskusteltu, mutta en lähde näitä luottamuksellisia keskusteluja avaamaan. En ole nähnyt esityksiä asiasta. Muodostan kantani mahdollisiin korotuksiin vasta, kun olen tutustunut esitykseen", Vuorela sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat