Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puistoon kokoontui satoja joogaajia

Epätasainen maasto ja vilpoisa tuuli toivat joogaajille lisähaastetta

Kaupunki
 
Koffin puisto täyttyi sadoista joogaajista
Koffin puisto täyttyi sadoista joogaajista
Helsingin Sinebrychoffin puistoon halutaan muutakin kuin pussikaljoittelua. Toimittaja: Annastiina Airaksinen, kuvaus ja leikkaus: Aapo Huhta

Ilmainen joogatunti ulkoilmassa houkutteli keskiviikkona Sinebrychoffin puistoon satoja ihmisiä.

Tapahtumaan oli Facebookissa 3 300 ilmoittautunutta, minkä takia paikalle oli varmuuden vuoksi kutsuttu kolme järjestyksenvalvojaa. Kylmä tuuli ja sateen uhka kuitenkin pelästyttivät suurimman osan. Kahdesta peräkkäisestä joogatunnista ensimmäiseen osallistui vajaat kolmesataa joogaajaa.

"Nurmikko on epätasainen, mutta monet ovat kokeneet sen miellyttävänä. On mukava päästä ulos nauttimaan Suomen kesästä", joogaohjaaja Tiina Mankki naurahtaa ja vilkuilee taivaalla lipuvia pilviä.

Joogamattoineen puistoon saapuneet Reeta Karjalainen ja Anna Tynkkynen yhtyivät ylistykseen. Ulkoilmassa on aivan erilaista liikkua kuin sisällä.

Puisto-olosuhteet tekivät tasapainoharjoituksista tavallista vaativampia. Liikkeiden välissä osa päätyi myös kietomaan huivin kaulaan tai vetämään villapaidan takaisin päälle.

Mankki kehottaa ulkona joogaajia inspiroitumaan luonnosta. Taustalla kirkuivat lokit ja tuuli humisi puissa ja ajoittain myös ohjaajan mikrofonissa.

Puistojoogasta puuttui musiikki, koska järjestäjillä oli epätietoisuutta Teostolle tehtävien soittoilmoitusten aikataulusta.

Sinebrychoffin puistossa on luvassa joogaa vielä elokuussa, kertoo Emmi Kuoppa. Hän ja ystävänsä Jonna Jokinen ovat kesätöissä Koffin puistotyöntekijöinä, "Park Rangereina".

Heidät on palkannut puiston nimeä kantava juomatehdas. Heidän tehtävänään on kannustaa ihmisiä tekemään puistossa muutakin kuin juomaa olutta.

"Meiltä saa esimerkiksi lainata ulkopelejä", Jokinen vinkkaa.

Jaossa on myös tuhkakuppeja. Kuopan ja Jokisen mukaan puistossa on ainakin alkukesän ajan ollut leppoisa tunnelma. Puisto on selkeästi pääsemässä eroon huonosta maineestaan.

Kaksikko on myös keskiviikkoisen joogatapahtuman järjestelyjen takana.

"Joogaaminen Koffin puistossahan on jo perinne", Jokinen muistuttaa.

Keskiviikkoinen tapahtuma oli järjestyksessään jo kolmas.

Naisten mukaan heille saa kertoa ehdotuksia, mitä haluaisi nähdä ja tehdä Sinebrychoffin puistossa tämän kesän aikana.

Korjaus 12.6. klo 9.55: Korjattu ilmoittautuneiden lukumäärä ja tieto Teosto-ilmoituksen jättämisestä. Aiemmassa versiossa kerrottiin virheellisesti, että ilmoitus tulisi tehdä kuukautta ennen.

Aapo Huhta HS
Reeta Karjalainen (vas.) ja Anna Tynkkynen osallistuivat joogatunnille Sinebrychoffin puistossa keskiviikkona.
Reeta Karjalainen (vas.) ja Anna Tynkkynen osallistuivat joogatunnille Sinebrychoffin puistossa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat