Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varkaat valitsivat uhrit ulkonäön perusteella

Poliisi epäilee, että murtovarkaat olisivat eteläamerikkalaisia

Kaupunki
 

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii erikoista asuntomurtosarjaa. Poikkeuksellista on se, että Suomessa tehtyjen rikoksien tekijöiksi epäillään eteläamerikkalaisia murtovarkaita, jotka valikoivat uhreikseen Kaukoidästä kotoisin olevia henkilöitä.

Asuntomurtojen tekijät eivät rikoskomisario Janne Saaren mukaan yleensä valitse kohteitaan asukkaiden taustan perusteella.

Yksi murroista epäilty mies on kuulusteluissa perustellut taktiikkaa sillä, että vahdissa olleen rikoksentekijän oli helpompi huomata, jos asukas sattui saapumaan kotiin murron ollessa käynnissä.

Koko murtosarjan selvittäminen alkoi maaliskuussa, kun poliisin tietoon tuli Lohjalla ja Raaseporissa tehdyt asuntomurrot, joissa varastettiin suuri määrä omaisuutta.

Rikokset oli poliisin mukaan tehty kahdessa jaksossa, joulukuussa 2014 sekä maaliskuussa 2015.

Raaseporin ja Lohjan murtojen tutkinnat etenivät keväällä siten, että tekijät olisivat ehkä kotoisin samasta Etelä-Amerikan maasta.

Ratkaiseva käänne tuli, kun poliisille ilmoitettiin 14. huhtikuuta kahdesta henkilöstä, joiden epäiltiin olevan murtautumassa asuntoon Vantaan Koivukylässä.

Poliisi otti tapaukseen liittyen kiinni miehen ja naisen, joista kumpikin on kotoisin Etelä-Amerikasta. Epäillyt vangittiin muutama päivä myöhemmin.

Esitutkinta on vielä kesken, mutta vangittu mies on jo myöntänyt tehneensä yhteensä 13 asuntomurtoa, joista yksi tosin jäi yritykseksi.

Poliisi epäilee, että miehellä oli rikoskumppani. Poliisi ei ole tavoittanut kyseistä henkilöä, mutta tämän henkilöys on tiedossa.

Useista asuntomurroista kertynyt saalis on poliisin alustavan arvion mukaan yli 120 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat