Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntapäättäjät suhtautuvat aloitteeseen ristiriitaisesti

Kaupunki
 

Kuntapoliitikot suhtautuvat aloitteeseen uudesta Porkkalan kaupungista sekä nihkeästi että uteliaan innostuneesti.

"Ensin pitää saada uuden hallituksen päätös, minkälaisella mallilla sosiaali- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa järjestetään", tähdentää Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok).

Hän muistuttaa Kirkkonummen kuuluvan metropolialueeseen ja olevan mukana Helsingin seudun liikenteen (HSL) ja Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) kuntayhtymissä.

"Tarkoittaisiko Porkkalan kaupungin syntyminen sitä, että lentäisimme ulos näistä vai tulisivatko Inkoo ja Sipoo mukaan?" Vahasalo pohtii.

"Nyt yhteistyökuviot suuntautuvat Espooseen."

Vahasalo vaikuttaa kyllästyneen liitosselvityksiin. Viime vuosina Kirkkonummi on ollut mukana useissa eri selvityksissä. "Valtuutetut ovat torjuneet ne."

Läntiseltä Uudeltamaalta vastikään valittu kansanedustaja Anders Adlercreutz (r) suhtautuu aloitteeseen myönteisesti.

"Sitä on harkittava. Jos pienet Inkoo ja Siuntio liittyvät suurempaan kumppaniin, kokonaisuudesta tulisi vahva ja elinkelpoinen."

Samalla Inkoo ja Siuntio pääsisivät osaksi metropolialuetta.

"Se toisi monia kasvun mahdollisuuksia. Samalla syntyisi luontevasti elävä kaksikielinen kaupunki", Adlercreutz arvioi. Hän on Kirkkonummen kunnanhallituksen jäsen. Adlercreutz kuuntelee mielellään näkemyksiä, jotka tulevat politiikan ulkopuolelta. "Aloitteet antavat mahdollisuuden käsitellä asiaa neutraalisti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat