Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilyaktiivi nousee Helsingin vihreiden johtoon

Kaupunki
 
Benjamin Suomela
Otso Kivekäs on ammatiltaan ohjelmistoarkkitehti.
Otso Kivekäs on ammatiltaan ohjelmistoarkkitehti. Kuva: Benjamin Suomela

Helsingin toiseksi suurimman puolueen eli vihreiden valtuustoryhmän johtajaksi on nousemassa pyöräily- ja tietotekniikka-aktiivina tunnettu Otso Kivekäs.

HS:n tietojen mukaan Kivekkään valinnasta on jo käytännössä sovittu ryhmässä. Valtuustoryhmä päättää asiasta virallisesti ennen ensi keskiviikon kaupunginvaltuuston kokousta.

"Ei meidän ryhmän linjaan mitään radikaalia muutosta tule. Aion keskustella kesän aikana ryhmän kanssa, mitä toiveita heillä on", Kivekäs sanoo.

Kivekäs on syntynyt vuonna 1979. Varhaisina aikuisvuosinaan 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa hän esiintyi julkisuudessa muun muassa aseistakieltäytyjänä.

Tällä vuosikymmenellä hän on ollut erityisen aktiivinen Helsingin pyöräilypolitiikkaa ja kaupunkisuunnittelua koskevassa keskustelussa.

Kivekäs on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu sekä Helsingin kaupunginhallituksen jäsen. Vuodet 2013–2015 hän johti Helsingin liikennelaitoksen (HKL) johtokuntaa.

Ammatiltaan Kivekäs on ohjelmistoarkkitehti. Hän työskentelee IT-konsulttitalo Codentossa.

Helsingissä etenkin suurten valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat merkittäviä vallankäyttäjiä.

Vihreiden valtuustoryhmän johtopaikka vapautuu, koska tehtävään joulukuussa 2012 valittu Emma Kari vetäytyy tehtävästä. Kari valittiin huhtikuussa eduskuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat