Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi satavuotiaat puut pitää kaataa kiskojen tieltä?

Kaupunki
 

HSL:n laatiman liikennesuunnitelman mukaan raitiolinja 6:n reitti jatkuu tulevaisuudessa Bulevardilta Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan kautta Hernesaareen.

Uudistuksen myötä raitiokiskot saavat oman kaistansa, ja pyöräilijöille rakennetaan kadun molemmille puolille omat yksisuuntaiset katunsa.

Uusien liikennejärjestelyiden takia joudutaan poistamaan puurivi Hietalahdenrannan länsireunalta ja Eiranrannan eteläreunasta.

Eiranrantaan suunnitellut uudet ratikkakiskot vaativat satavuotiaiden puiden kaatamista. Eikö niitä voisi säästää, Telakkarannan projektinjohtaja Kati Kiyancicek?
Puut on istutettu Hietalahdenrannan ympäristön rakentamisen yhteydessä 1990-luvulla. Bulevardillekin on tulossa uusi ratikkapysäkki, mutta ne kiskot suunnitellaan täysin puiden mukaan. Koko suunnitelma perustuu asemakaavamuutokseen ja liikennesuunnitelmaan. Puut eivät enää mahdu kadulle uusien ratikkakiskojen ja pyöräkaistojen takia. Olemme keskustelleet siitä, miten ne pystyisi säilyttämään, mutta kokonaistila ei riitä.

Miksi puut kaadetaan sen sijaan, että niitä väistettäisiin?
Puu tarvitsee tietynlaisen kasvualustan, eikä niitä voi istuttaa ihan minne vaan, sillä se on kallista. Lähtökohta on, että puut säilytetään jos vain on mahdollisuus. Hyväkuntoisia puita ei mennä tahallaan kaatamaan.

Kannattaako puita säästää, koska ne kasvavat kuitenkin takaisin? Esimerkiksi Bulevardilla puut ovat vanhoja ja osa historiallisesti arvokasta kaupunkiympäristöä. Niiden istuttaminen ja hoitaminen maksaa, eikä niiden kasvaminen ole itsestäänselvyys. Siihen on aina jokin syy, miksi puu kaadetaan. Noudatamme aina asemakaavaa ja liikennesuunnitelmaa ja niiden periaatepäätöksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat